Iulian Halcă, printre stropii de ploaie: ”Meciul cu Dinamo NU trebuia să...

Iulian Halcă, printre stropii de ploaie: ”Meciul cu Dinamo NU trebuia să se joace! Am închis ultima dată ochii”. Apa s-a infilitrat în timpul declarațiilor de la ”Olimpia” FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Poli Dinamo (30)
Iulian Halcă și colegii săi de la CH Poli, cu buzunarele goale

Situația handbaliștilor de la CH Poli Timișoara a devenit dramatică. Jucătorii s-au antrenat doar ieri pentru meciul cu Dinamo, fiind la un pas de a arunca prosopul în disperare de cauză. Cu conturile blocate și cu celelalte probleme de natură sportivă, Iulian Halcă și compania spun că au mai trat o dată pentru culorile alb-violet, dar nu exclud neprezentarea în finala mică a campionatului! Colac peste pupăză, declarațiile din recent inaugurata sală de conferințe de la ”Constantin Jude” au fost date la câțiva pași de stropii care cădeau necontenit din tavan.

”Vreau să-mi felicit coechipierii, ăștia care suntem, mai tineri, bătrâni. Publicul a fost minunat, la înălțime. Dinamo a meritat azi victoria, noi am rezistat vreo 40 de minute. N-am avut jucători la schimb, e greu să duci un meci întreg. Atacul a mers, am avut un portar bun, atât s-a putut. Ne-am dorit cât mai sus și am sperat chiar și în număr redus câți am fost. Se putea decisivul”, a declarat Iulian Halcă.

CH Poli, lăsată… baltă

La Timișoara se vorbește de proiecte, un club sportiv municipal fără de reproș și de performanțe. Realitatea actuală e cruntă însă. Întrebat de lupta pentru bronz cu CSM București sau Potaissa Turda, handbalistul alb-violet a dezvăluit starea de fapt. Dacă săptămâna viitoare nu se rezolvă problemele financiare jucătorii nu mai sunt dispuși să intre pe parchet. Ca scena să fie întreagă, stropii și-au făcut loc în sala de conferințe pe fondul furtunii de afară ce-i drept. O sală realizată cu ocazia Eurobasket 2015, evident ea a fost construită să reziste pentru acele săptămâni de sub ochii FIBA, în ”ziua doi” urme îngrijorătoare apăreau deja pe pereți, spre nepăsarea generală.

”Se poate lua, dar mai trebuie să vină din partea altora și aici trag un semnal de alarmă din partea echipei, tuturor jucătorilor, pentru că nu se mai poate în felul ăsta. Am avut niște promisiuni zilele trecute pentru salariile restante. Ca să o spunem direct meciul acesta cu Dinamo nu trebuia să se joace. A mai venit o promisiune și ne-a promis niște bani, tot, până joi, am trecut și peste asta, ne-am dorit foarte mult, am închis ochii, am mai înghițit o gălușcă, dar nu se mai poate! N-am mai vrut să intrăm pe teren, să ne antrenăm, nimic, dar am mai crezut, e ultima oară însă, sunt 4-5 jucători, care au fiecare de luat câte vreo 25 de mii de euro, mai sunt două săptămâni se termină sezonul.


Ce facem? Memorii, se desființează clubul, începe din Liga a II-a, nu știu. Vrem să se miște ceva săptămâna care vine, dacă nu, garantat nu se va juca… E termen până joi, dacă nu se rezolvă, să se pună lacăt, să joace cu cine vor. Am zis că intrăm în 1-4 vine cineva din stânga, din dreapta, nimic. Numai discuții”, a conchs Halcă.

”Am vorbit demult de aceste probleme. Sunt din octombrie-noiembrie. E o luptă mai dură pentru antrenor. Eu am în CV echipe naționale, am multă experiență, e dificil să muncești astfel. Mereu le-am cerut să dea totul, dar ce pot să fac, ne-am unit ca echipă, ca grup. Nu e comod. Să vină la antrenamente și să spună jucătorul că are conturile blocate… Cum să-ți motivezi jucătorii când la final nu-i așteaptă premiul? E păcat… Am dorit să facem încă un pas și să luăm în cele din urmă titlul în următoarea perioadă. Dacă jucătorii nu se antrenează eu sunt alături de ei, eu am acceptat și îi aștept dacă vor să se pregătească pentru această ultimă parte”, a adăugat Pero Milosevic, antrenorul lui CH Poli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.