Un câștigător de la Cannes vine la Timişoara: concert special cu Josef...

Un câștigător de la Cannes vine la Timişoara: concert special cu Josef Van Wissem VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Jozef Van Wissem
Jozef Van Wissem vine la Timișoara

Melomanii timişoreni sunt aşteptaţi la un concert extraordinar, care îl va aduce în oraşul nostru pe Jozef Van Wissem, un compozitor de muzică de film şi performer născut în Olanda şi stabilit în Brooklyn, premiat la festivalul de film de la Cannes în 2013.

Josef Van Wissem este „atât un compozitor de avangardă, cât şi un lăutar (instrumentul musical folosit de acesta fiind lăuta), prin urmare, nu e străin de dihotomie”, afirmă New York Times.


Acesta a lansat peste 10 albume, de la începutul anilor 2000, la label-uri precum Sacred Bones Records, Important Records şi Incunabulum Imprint (label propriu). În anul 2013, compozitorul/muzicianul Josef Van Wissem a câştigat la Cannes premiul pentru Cea mai Bună Coloană Sonoră, pentru „Only Lovers Left Alive”, un film cu vampiri creat de Jim Jarmusch în care joacă actori de calibru precum Tilda Swinton, Tom Hiddleston sau Mia Wasikowska. Soundtrack-ul a fost lansat la ATP Records în 2014 şi a escaladat rapid topurile.

Muzica sa este hipnotizantă, într-un mod mult mai provocator decât cea conflictuală. Este foarte melodică şi e la fel de capabilă să se transforme într-un earworm, pe cât e de aşteptat să te inducă în transă. Despre muzica sa, portalul de specialitate Pitchfork a notat că „Van Wissem a împins agenda lăutei în afara academiei, spre cercuri mult mai accesibile”.

Concertul Jozef Van Wissem va avea loc în clubul Daos, în data de 21 mai, de la ora 21.00, iar biletele pentru acest spectacol costă 30 lei în pre-sale şi 40 lei după.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.