Lacrimi la fileu: UVT Agroland a pierdut duelul decisiv pentru promovare cu...

Lacrimi la fileu: UVT Agroland a pierdut duelul decisiv pentru promovare cu CSU Galați. Formația timișoreană mai are o speranță la accesul în A1 GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
agroland csu galati (52)
Experiență superioară pentru CSU Galați în fața UVT Agroland

Turneul de promovare în Divizia A1 de la Timișoara a fost aspru și în ziua 3 cu grupările locale. Cu CSU Politehnica rămasă în afara calculelor, speranțele la promovare s-au legat de UVT Agroland, dar nici echipa antrenată de Dan Jitaru nu a reușit să-și îndeplinească obiectivul. Ordean și compania au cedat în ”finala” pentru A1 cu CSU Galați, scor 0-3, într-un joc în care experiența superioară a adversarelor a contat din nou.

Ultima zi a turneului de volei din Sala ”Constantin Jude” a început cu formalitatea Piteștiului, echipa argeșeană asigurându-și locul în A1 după o nouă victorie în trei seturi, de această dată cu cealaltă timișoreană, CSU Politehnica.

Dacă alb-violetele nu au reușit să ia un set în turneul de promovare, speranțele erau mari în tabăra Agrolandului. Echipă care avea 3-0 cu Poli și 0-3 cu SCM Pitești după primele două zile. De partea cealaltă, Galațiul pornea favorită, mai ales după ce s-a ținut bine de argeșence (2-3) în prima zi. Dan Jitaru a început în formula Vasilică, Ordean (cpt.), Ungureanu, Mircioagă, N. Preda și Melniciuc (libero) la UVT Agroland. Primul set a fost aprig disputat. Gazdele au revenit după un start moale, de la 3-7 la 7-7, dar spre final inițiativa au avut-o tot moldovencele. 25-21 pentru CSU a fost scorul primului set. Agroland a început mai bine setul 2, dar, parcă la fel cu Pitești, tinerele jucătoare s-au demoralizat pe parcurs și au cedat inițiativa, culmea, după ce au reușit să câștige cel mai disputat punct. S-a încheiat însă 25-17 pentru gălățence.

Ultimul set a părut la discreția oaspetelor, care au condus la un moment dat la scor, dar spre final timișorencele și-au revenit. Nu a fost însă suficient. Deși s-a revenit de la 18-9 la 24-22. Punctul decisiv, pentru 25-22, a fost marcat însă de ”veterana” Adriana Dudnic. Galațiul și Piteștiul au sărbătorit astfel promovări în A1 la Timișoara, unde echipele feminine locale, 2 din 4 la turneul final, rămân deocamdată în A2. Câteva dintre jucătoarele Agrolandului nu și-au putut stăpâni lacrimile la final, dar după cum arată datele din buletin timpul ține cu ele.

Ar putea primi invitație în A1

În ciuda ratării promovării pe teren, Agroland Timișoara ar putea totuși să participe în Divizia A1. Chiar pe locul echipei din Galați, conform antrenorului Dan Jitaru. ”Obiectivul nostru a fost neîndeplinit. Din păcate vârsta și-a spus cuvântul. Nu am reușit să trecem peste miza acestei confruntări. Au încercat să facă minuni. Per ansamblu echipa din Galați a avut câștig de cauză. Am încercat și în primul set să le ținem piept. Am fost acolo, am avut un joc chiar valoros. Dar pe final experiența contează. Nu ai cum să treci peste această diferență. Căpitanul echipei la ele are 39 de ani, la noi au fost fete de 14-16 ani. Am încercat, a fost un meci reușit, obiectivul neatins mă amărăște. Traseul nostru e însă lung, ne-am propus lucruri mult mai mari decât această promovare, era bine dacă ieșea. Din păcate ne-am împotmolit, dar am speranțe că nu e totul pierdut pe acest aspect. Și în mai puțin de două săptămâni, când vor fi înscrierile în Divizia A, e posibil ca Galațiul să nu se înscrie. Dacă va fi așa, deși anul trecut am refuzat invitația FR Volei de a participa în prima ligă, anul acesta nu o vom face, ne-am dorit acest obiectiv. Chiar dacă din păcate nu am reușit acest lucru pe teren”, a declarat Dan Jitaru, antrenorul UVT Agroland.

De partea cealaltă antrenoarea formației CSU Galați, Ileana Berdilă, speră să nu se repete experiența din urmă cu cinci ani, când echipa de pe Dunăre nu a putut beneficia de locul câștigat în teren. ”Greul de abia acum începe cu această promovarea în liga întâi.


A fost un turneu foarte greu și dificil, mai ales că toate cele patru combatante și-au exprimat dorința de promovare. Echipa mea a fost mai bună azi dectâ Agroland și mă bucur foarte mult pentru promovare. Am reușit să îmbin experiența jucătoarelor mele cu trecut la echipe de Liga Campionilor, de A1, cu dorința de afirmare a celor tinere. S-a făcut aici diferența, prin jucătoarele cu experiență. Am avut emoții tot meciul, pentru că mie mi-e frică de echipa mea mai mult decât de adversar. Bani puțini, jucătoare nu prea găsim, se joacă numai cu străine în prma ligă, va fi foarte greu pentru echipa mea. Sunt condiții mai bune, sper să nu ajung din nou în acea situație. Agroland e o echipă minunată, de perspectivă, le doresc succes la titlul de campioane naționale la junioare, deocamdată atât au putut”, a spus Ileana Berdilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.