Timișoara, plină de mașini abandonate pe domeniul public. De ce nu pot...

Timișoara, plină de mașini abandonate pe domeniul public. De ce nu pot fi ridicate și duse la casat

2
DISTRIBUIȚI
rabla 1 mașini abandonate
În Timișoara sunt sute de mașini abandonate. Foto: Arhivă

Timişoara are, de câteva luni de zile, o campanie de depistare a vehiculelor abandonate pe domeniul public. Practic, mai multe zone din oraş au devenit adevărate „muzee” în aer liber unde pot fi admirate modele vechi de Dacia sau alte mărci, mașini care au fost abandonate pe domeniul public, fără a avea şi plăcuţe cu numere de înregistrare care să faciliteze identificarea proprietarilor. Campania, deşi a dat parţial roade, se arată a fi aproape inutilă în curăţarea Timişoarei de maşini scoase din circulaţie.

Câte maşini abandonate pe domeniul public avem în Timişoara

„Poliția Locală Timișoara a înregistrat un număr de 280 sesizări referitoare la un număr de 625 autovehicule posibil abandonate.


Dintre acestea, în cazul a 351 de autovehicule au fost aplicate somații conform Legii 421/2002, iar celelalte 274 sunt în diferite stadii de verificare, fie nu se încadrează, fie sunt în faza de identificare a proprietarilor. (…) Trebuie însă menționat încă o dată că Poliția Locală Timișoara efectuează verificările cu privire la autovehiculele abandonate sau fără stăpân în conformitate cu prevederile Legii 421/2002, în care se specifică faptul că trebuie urmată o anumită procedură, iar nerespectarea pașilor descriși în lege reprezintă un abuz”, se arată într-un comunicat de presă.

Cu alte cuvinte, rablele abandonate pe domeniul public nu pot fi ridicate legal si date spre casare, la acest moment Timişoara având doar o evidenţă a vehiculelor, nu şi o cale de a rezolva problema. „Potrivit legii, procedura pentru ridicarea vehiculelor abandonate sau fără stăpân de pe domeniul public sau privat al statului sau al unităţii administrativ-teritoriale se bazează pe o metodologie care implică întocmirea a numeroase documente şi respectarea termenelor pentru ducerea lor la îndeplinire, iar acestea pot dura până la câteva luni de zile”, au mai transmis reprezentanţii Poliţiei Locale din Timişoara.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.