Se apropie Noaptea Muzeelor 2016. Vezi unde vor avea loc evenimente la...

Se apropie Noaptea Muzeelor 2016. Vezi unde vor avea loc evenimente la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
noaptea muzeelor 2016
Afișul pentru Noaptea Muzeelor 2016

14 instituţii culturale din Timișoara îşi deschid porţile de Noaptea Muzeelor 2016. Orașul de pe Bega intră în rândul celor unde, în premieră națională, ghidajul va fi realizat audio-video, prin intermediul unei aplicații disponibile pe smartphone.

A XII-a ediţie a evenimentului Noaptea Muzeelor va avea loc pe 21 mai. Evenimentul va fi sărbătorit de peste 3.000 de muzee şi galerii din Europa.

Unul din evenimentele deosebite care se întâmplă la Timișoara și nu poate fi ratat e expoziția ”Devenire” a sculptoiței Linda Saskia Menczel, găzduită de Casa Artelor. În Noaptea Muzeelor, artista va realiza un ”action sculpture”, și anume va demonstra o turnare pe doi tineri, Emanuel Perciun și Daiana Bagiu. Evenimentul din 21 va crea o piesă care vorbește despre relația dintre bărbat și femeie, dar și dualitatea lumii acesteia care generează dinamica ei și este sursa principală a experierii și devenirii ca persoană.

Noaptea Europeană a Muzeelor a fost iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa și patronată de Consiliul Europei, UNESCO şi Consiliul Internaţional al Muzeelor.


Mii de muzee şi instituţii culturale din 30 de ţări europene își aprind luminile și își deschid porțile în aceeași noapte. Anul acesta, evenimentul este sărbătorit în peste 3.000 de muzee din U.E. În România, Noaptea Muzeelor este organizată de Reţeaua Naţională a Muzeelor, membru în conducerea celei mai mari rețele pan-europene a muzeelor Network of European Museum.

Aplicația gratuită pentru telefoanele mobile este izi.TRAVEL pe care sunt prezente deja multe dintre muzeele lumii. Pe platformă se găsesc ghiduri audio pentru Muzeul de Artă Timișoara, Muzeul Satului Bănățean și Memorialul Revoluției Timișoara, care pot fi accesate în secţiunea “Răsfoiţi ghidaje”.

Programul detaliat se găsește pe site-urile www.noapteamuzeelor.ro și www.timisoara2021.ro.

Noaptea Muzeelor 2016 în Timișoara

La Timişoara, evenimentul este coordonat, ca în fiecare an recent, de Asociația Timișoara – Capitală Culturală Europeană, iar instituțiile participante sunt: Muzeul de Artă Timișoara, Muzeul Banatului Timișoara, Muzeul Satului Bănățean Timișoara, Memorialul Revoluției din Timișoara, Muzeul Consumatorului Comunist Timișoara, Colecția de Artă Veche Bisericească de la Catedrala Mitropolitană Timișoara, Expoziția Catedralei Romano – Catolice a Diecezei de Timișoara, Galeria „Calina”’, Galeria „Calpe”, Galeria „Mansardă” – Facultatea de Arte și Design Timișoara, Galeria „Vitralia”, Galeria „Pro Armia”, Galeria „Helios”, Galeria „Pygmalion”, Casa Artelor/ Curtea cu castan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.