Noi lucrări inedite într-o expoziție la fel. Ce puteți vedea acum la...

Noi lucrări inedite într-o expoziție la fel. Ce puteți vedea acum la Zid Gallery

0
DISTRIBUIȚI

2. ana adam

Zid Gallery, galeria virtuală al cărei curator este artistul plastic Sorin Scurtulescu, va fi până în data de 21 iunie gazda expoziţiei „Here is Today”, semnată de Ana Adam. Imaginile expuse în galerie sunt fotografii digitale printate în tehnica print giclee, fără nici o ajustare în vreun program grafic, abordare care face parte din programul artistic al artistei.

Această serie de fotografii are ca punct de pornire crearea unor ilustraţii pentru o carte, „Tărâmul albastru”. Pornind de la sintagma „eu sunt un personaj creator”, artista consideră că aceasta îi defineşte creaţia. „E o expresie concentrată a felului în care mă regăsesc în fizica cuantică, noile teorii unificatoare ale fizicii, mistica europeană şi orientală, şamanismul şi psihologia transpersonală… Realitatea este interacţiunea dintre creaţie şi noi, dansul lui Shiva.


Fotonii, particulele luminii, sunt lipsiţi de masă, ceea ce le permite să interacţioneze cu alte particule într-un mod subtil care pare a se sustrage continumului spaţio-temporal. Două particule care s-au cunoscut odată vor păstra legătura pentru totdeauna”.

Despre imaginile care vor ilustra cartea, Ana Adam spune că acestea s-au născut, ca toate creaţiile copiilor, dintr-o alchimie existenţială, din materia liberă să îşi schimbe structura şi forma într-un dinamism perpetuu. „Zâna, cu bagheta ei magică, poate schimba orice, este alchimistul copiilor, o felie de cartof poate rămâne doar atât pentru unii dar ea poate fi chiar şi o caleaşcă, la fel ca dovleacul din poveste, sau o planetă, sau un aparat de zbor”. Desenele artistei s-au născut din pigmenţi şi mărgele, fire de nailon, foi de hârtie, beculeţe camuflate şi multe alte lucruri care ne înconjoară şi se combină în imagini extrem de instabile, care se schimbă la cea mai mică adiere, pentru a crea alte imagini, din infinite posibilităţi. Acestea sunt ca o joacă a materiei, care a dorit să se concretizeze în anumite forme într-un joc de-a dreptul fascinant, iar artista a imortalizat cîteva momente în care materia rămânea, preţ de o fracţiune de secundă, nemişcată, după care urma o nouă metamorfoză.

Ana Adam a absolvit în 1992 secțiile de tapiserie şi grafică ale Institutului de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca. În 1993 a devenit membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România iar din 1994 este profesor la Liceul de arte arte plastice din Timişoara. De atunci a expus aproape în fiecare an, atât în galerii timişorene cât şi în alte oraşe din ţară şi străinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.