O nouă ediție Instalart, la Timișoara. Ce au pregătit organizatorii

O nouă ediție Instalart, la Timișoara. Ce au pregătit organizatorii

0
DISTRIBUIȚI
VARIANTA-2
Artistii invitati in proiectul Instalart 004 vin in Timisoara

După ce anul trecut obiectul a creat contextul, anul acesta contextul propune obiectul, la o nouă ediție Instalart – a patra – proiect desfășurat în cadrul Romanian Design Week. Evenimentul va ajunge la Timișoara în luna noiembrie, prezentând lucrări de design nemaivăzute. În decembrie anul trecut timișorenii au fost invitați la vernisajul ”Instalart/ Obiect/ 004. Inspired by BASF”, la clubul Fratelli, evenimentul de lansare fiind continuat de concertul trupei Exit Oz. Invitații au interacționat atunci cu instalațiile realizate de arhitecții și designerii Instalart, iar anul acesta în noiembrie pot relua experiență, într-o altă formă.

Mario Kuibus, arhitect, căruia nu-i place cum sună “Bucuresti, Micul Paris” a inițiat în 2007 proiectul TUB, care propune identitate pentru București și strategie pentru viitor. TUB este coloană vertebrală a PIDU CENTRAL BUCUREȘTI, proiect agreat, aprobat și adoptat de Primăria Capitalei. Astfel, visul lui Mario Kuibus de a reconsidera sintagmă “Bucuresti-Micul Paris“ este realizat.

Instalart/ Obiect/ 004. Inspired by UniCredit Bank reunește șase proiecte de design destinate mediului urban.


În paralel, Instalart invită șase nume mari în design-ul românesc să interacționeze cu TUB-ul lui Mario Kuibus. Este vorba de Dorin Ștefan, Corvin Cristian, Robert Marin, Mihai Popescu, Ștefan Barutcieff și Mădălin Gheorghe. Fiecare a gândit câte un obiect, o instalație, un concept, pornind de la proiectul lui Mario Kuibus, susținute de partenerii Instalart astfel:

Dorin Ștefan- “Omagiu lui Andrei Cadere” susținut de Plaza România
Corvin Cristian- “Restitutie” susținut de București Mall
Robert Marin- “Bucur” susținut de Stella Artois
Mihai Popescu- “Portobello Stradale” susținut de Brikston
Ștefan Barutcieff- “Museum Line” susținut de Kerrock
Mădălin Gheorghe- “The ExFormation Panel“ susținut de Biutiful
Proiectul lui Mario Kuibus, PIDU, este susținut de Collective.

”Fiecare artist propune un obiect, o instalație, un concept, care ar putea să completeze acest proiect indrăznet. Instalart va realiză obiectele cu ajutorul partenerilor și le va expune în perioadă Romanian Design Week, atunci când creativii români vor ocupă Bucureștiul. Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) are că direcție majoră crearea unui Centru al Bucureștiului competitiv la nivel național și internațional. Au fost definite cele mai importante spații publice și cele mai interesante repere turistice din zonă centrală, cuprinse într-un traseu de două ore pe jos sau o jumătate de oră cu bicicletă, plecandu-se de la conceptul de camere urbane, că spații publice comunitare cu activităti bine definite, integrate într-un sistem la nivelul întregului oraș”, explică Marius Leonte, artistul vizual care a inițiat seria proiectelor Instalart și care anul trecut, pentru prima dată, a adus un astfel de eveniment la Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.