Pădure virgină din Banat, salvată de la exploatare. Câte hectare vor fi...

Pădure virgină din Banat, salvată de la exploatare. Câte hectare vor fi protejate prin lege

0
DISTRIBUIȚI
padurea virgina olteana
Pădurea virgină Olteana. Sursa foto: Altitudine Banat

Pădurea virgină Olteana din Munții Țarcu (Caraș-Severin) salvată de la drujbă, datorită eforturilor unor bănățeni care fac parte din Asociația Altitudine. Zilele trecute, Garda Forestieră a confirmat că 419 hectare din bazinul Olteana sunt încă păduri virgine și că vor intra în catalogul ariilor protejate.

„Confirmată drept virgină în anul 2005, pădurea aflată în proprietatea statului a devenit imediat ținta firmelor de exploatare și jumătate din ea a fost deja compromisă.


Olteana a fost abandonată de Guvern și nu a fost validată pentru a intra în catalogul național al pădurilor virgine. De ce? Pentru că nu include suficient lemn mort și că în făgete au aparut exemplare de molid.
În luna februarie pădurea era deja marcată pentru a fi pusă la pământ”, relatează Alin Ciulă, reprezentantul Asociației Altitudine.

În urma eforturilor Asociațiilor Altitudine și Agent Green de anul acesta, Garda Forestieră a confirmat ca pădurea virgină Olteana, mai exact 419 hectare din bazinul Olteana, vor intra în Catalogul Național al Pădurilor Virgine și Cvasivirgine, pe care Ministerul Mediului a promis că îl va realiza până la finalul acestui an..

20-in-Raspuns-DS-Olteana Pădurea virgina Olteana
Pădurea virgina Olteana a scăpat de tăiere

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.