BĂTUȚI din nou de ”lanternă”. Șanse și mai mici de salvare pentru...

BĂTUȚI din nou de ”lanternă”. Șanse și mai mici de salvare pentru ACS Poli Timișoara după eșecul de la Ploiești

0
DISTRIBUIȚI
acs poli petrolul (66)
Petrolul lui Victoraș Astafei a obținut un nou succes cu ACS Poli

Cuțitul a trecut deja prin os la ACS Poli. Cu lotul ”dezmembrat” pe noul ”Ilie Oană”, timișorenii nu au putut emite pretenții nici pe terenul ”lanternei” Petrolul Ploiești. Gazdele au condus la pauză cu 2-0 după două penalty-uri. În ciuda reușitelor lui Nimely și Jenkins s-a încheiat 3-2 pentru prahoveni, care au acum speranțe la locul de baraj râvnit și de timișoreni.

Rămas doar cu opțiuni previzibile după pleiada de absențe, inclusiv ”dezertări”, Petre Grigoraș a fost nevoit să-i arunce în ”OZN Arena” pe cei valizi, indiferent de merite. Lucru care putea fi lesne amintit după prima jumătate de oră la Ploiești.

Codașa clasamentului a început mai bine, cu ocazia lui Astafei, scăpat de Cânu, blocat cu noroc de Smaranda. Imediat însă a existat o replică bună a timișorenilor. Iar peste zece minute Dorin Goga șuta violent, mingea trecând puțin peste buturile lui Cobrea. Minutul 14 aduce însă o bulină neagră. Titularizat de nevoie, Abel Suarez îl trage de braț pe Zoubir în careu și Astafei deschide scorul de la punctul cu var. Petrolul a dominat apoi ostilitățile iar în minutul 28 avantajul gazdelor s-a dublat. Tot după un 11 metri. De această dată Astfafei a fost agățat de Smaranda și Zoubir a ”transformat”. 2-0 și o perspectivă tot mai sumbră pentru trupa lui Grigoraș. Prima replică a oaspeților după ”pedepse” a venit în minutul 35, când centrarea lui Bărbuț a fost respinsă de Cobrea la Suarez, spaniolul și-a arătat însă din nou neinspirația și a șutat din poziție excelentă în Mișelăricu.


ACS Poli putea reveni în joc la neatențiile din apărarea ”lupilor”, care au arătat și ei rău în încercarea de a păstra rezultatul pe final de repriză. Dar nici Nimely sau Rajcomar nu au arătat mai multă claritate. Cel din urmă avea să și fie înlocuit la pauză, cu Doman.

Repriză spectaculoasă, dar Petrolul pe plus

Partea secundă a început pe placul amfitrionilor, fără pericol la poarta lui Cobrea. Mai mult, în minutul 65 putea fi 3-0 la șutul lui Zoubir scos greu cu picioarele de către Smaranda. Totuși, peste două minute bănățenii dau un semn de viață. Cornerul lui Goga e concretizat cu o lovitură de cap de fostul ”cetățean” Alex Nimely și la 1-2 ACS Poli mai speră. Nădejdiile se puteau spulbera însă dacă Pacar profita de o nouă fisură în defensiva vizitatoare chiar la următoarea acțiune. Periculosul Astafei a ratat și el o ocazie monumentală, în minutul 75 a ales să tragă din centrul careului însă balonul a fost deviat suficient de Melinte. Nu a mai contat, căci la următoarea fază Pacar înscrie cu un șut la colțul lung, după o nouă plimbare printre fundașii timișoreni. La 3-1 Grigoraș îi oferă debutul lui Deian Sorescu (18 ani) în Liga I. ACS Poli a mai punctat totuși o dată, dar tardiv, în minutul 90+2. Un nou corner executat bine de Goga a fost reluat acum cu succes de Jenkins.

ACS Poli pierde din nou cu Petrolul, după acel 0-1 din turul play out-ului, și șansele la baraj, deși rămân intacte prin prisma distanței, două puncte față de Voluntari, scad prin faptul că au mai rămas doar trei runde. De poziția 11, ocupată de Botoșani cu opt puncte mai mult, nici nu se mai poate vorbi.

Petrolul Ploiești: Cobrea (cpt.) – David, Mișelăricu, Benga, Begeorgi – Gavrilă (90 Bucșă), Mareș (60 Pacar), Guerriero, Ziani (90+2 R. Alexandru) – Zoubir – Astafei. Pe bancă: Popescu – Paolucci, Markos, Beța, Stana. Antrenor: Ionel Gane.

ACS Poli Timișoara: Smaranda – Melinte, Cânu, Bocșan, D. Popescu – Jenkins, A. Suarez (73 Zicu) – Bărbuț, Goga (cpt.), Nimely (79 Sorescu) – Rajcomar (46 Doman). Pe bancă: M. Contra – Fridrich, Croitoru, Elek. Antrenor: Petre Grigoraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.