Primarul din Deta, trimis în judecată pentru incompatibilitate în urma unei investigații...

Primarul din Deta, trimis în judecată pentru incompatibilitate în urma unei investigații PRESSALERT.ro

0
DISTRIBUIȚI
petru roman deta pressalert.ro
Primarul Petru Roman a fost trimis în judecată pentru că și-a dat contracte pe bani publici, sieși

Primarul din Deta, Petru Roman, a fost trimis în judecată într-un dosar deschis în urma dezvăluirilor PRESSALERT.ro. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a lui Petru Roman, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese în formă continuată.

„Inculpatul, în calitate de primar al oraşului Deta, în perioada 2008 – 2012, a avizat documentele justificative pentru plata a 50 de facturi de achiziţie, în valoare de 27.029, 07 lei, din totalul celor 100 facturi achitate din bugetul Primăriei Oraşului Deta către o societate în cadrul căreia inculpatul deţine calitatea de membru cooperator”, se arată în rechizitoriu.

PRESSALERT.ro a dezvăluit că firma primarului din Deta, liberalul fost pedelist Petru Roman, On Westline SRL, a primit, ilegal, numeroase contracte de la Primăria Deta.


Restaurantul edilului a asigurat protocolul în cadrul mai multor proiecte derulate din fonduri europene. La vremea respectivă, Petru Roman declara pentru PRESSALERT.ro „într-adevăr aşa a fost. Chiar la începutul mandatului, la primul proiect cu fonduri europene s-au cerut oferte. În Deta nu sunt prea multe restaurante. A fost o comisie care a evaluat ofertele. A câştigat firma mea, într-adevăr”. Agenţia Naţională de Integritate s-a autosesizat după investigaţia noastră şi a stabilit că On Westline SRL a primit de la Primăria Deta contracte necuvenite: „Societatea Cooperativă CONSUMCOOP DETA (societate în cadrul căreia care persoana evaluată deține calitatea de membru cooperator) a emis către Primăria Orașului Deta 100 de facturi în sumă totală de 45.543 Lei”. Primarul a fost găsit în conflict de interese, iar cei de la ANI au sesizat procurorii, care au început cercetarea penală finalizată acum cu trimiterea în judecată.

Dosarul a fost trimis spre soluționare Judecătoriei Deta.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.