Poveşti folk pe malul Begăi, alături de Ducu Bertzi şi prietenii săi,...

Poveşti folk pe malul Begăi, alături de Ducu Bertzi şi prietenii săi, la Timişoara. Vezi cui adresează celebrul folkist mulţumiri VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1475512551">
Ducu Bertzi
Ducu Bertzi a susţinut un concert extraordinar la Timişoara

Ducu Bertzi a revenit cu un nou recital în faţa melomanilor timişoreni, în acest sfârşit de săptămână, concertul desfăşurat la Porto Arte fiind unul plin de farmec şi de poveşti istorisite cu mult tâlc de creatorul marilor şlagăre „M-am îndrăgostit numai de ea”, „Suflet fără chei” sau „Omul pădurii”.

Ducu Bertzi s-a născut în 21 septembrie 1955 la Sighet şi şi-a început cariera alături de grupul Mi bemol rock, în vremea liceului. La primul festival de poezie şi muzică de la Sighet, în 1973, Bertzi a câştigat marele premiu ce a constat într-o… valiză. Debutul pe o scenă recunoscută a avut loc în 1976, la Baia Mare, în cadrul manifestărilor organizate de Cenaclul Flacăra, unde a activat până în 1985.

Printre piesele care au fost aplaudate la faţa locului s-au numărat „Când s-o-mpărţit norocu’”, „Şi de-ar fi” sau „Floare de colţ” sau „M-am îndrăgostit numai de ea“. Alături de el, s-au aflat Irina Furdui (vioară), Constantin Neculae (chitară, voce) şi Tavi Iacob (clape).

„A fost o seară minunată de sfârşit de mai, de primăvară. Nu cred că e ceva mai frumos decât să petreci o seară cu prietenii pe malul Begăi la Porto Arte! O terasă arhiplină, oameni care cântă, bucurie pe chipul lor, ce să vrei mai mult? Şi în plus să ai prieteni lângă tine pe scenă, Irina, Tavi, Lae. Le mulţumesc tuturor, mulţumesc Timişoara! Îi mulţumesc lui Ilie Stepan că a fost alături de mine la Porto Arte. Ne-am adus aminte de alte vremuri, am avut bucuria reîntâlnirii unui vechi şi constant prieten“, ne-a declarat Ducu Bertzi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.