Premieră la un simpozion de sculptură din Timișoara: lucrări realizate în andezit...

Premieră la un simpozion de sculptură din Timișoara: lucrări realizate în andezit și metal. Când are loc vernisajul expoziției FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-935303495">
andezit
Simpozionul de sculptură „”

Timișorenii sunt invitați să participe la vernisajul unui eveniment inedit, în acest weekend. Cea de-a VI-a ediție a simpozionului de sculptură organizat de Fundația Herczeg vine anul acesta cu o premieră: lucrări realizate în andezit și metal. În total, șase artiși, reprezentanți ai diferitelor școli de artă din România, s-au reunit la Timișoara pentru trei săptămâni, la tabăra de cultură devenită deja o tradiție în ansamblul cultural al regiunii.

Lucrările realizate în curtea Facultății de Arte și Design de Cătălin Bădărău, Rudolf Kocsis, Rudolf Varna, Vlad Berte, Tamas Attila și Dan Vișovan vor ajunge, ca și în ceilalți ani, în localitatea cărășeană Gărâna, în cadrul unui proiect comun realizat în parteneriat cu administrația locală, care a devenit unul dintre cele mai primitoare spații de exprimare artistică și culturală.

andezit5

“Din 2009 încoace, Andrei Herczeg a devenit o prezență în viața artistică a Timișoarei. După tabăra de sculptură „La Castel” (în parteneriat cu Muzeul de Artă) au urmat, în fiecare an întâlniri ce au adus împreună scupltori din România, Italia, Franța, Egipt, Turcia, SUA sau Serbia care au lăsat lucrări în lemn și, mai ales, piatră. Ediția din acest an este o premieră fiindcă aduce și metalul în peisaj. Dar, mai ales, așază într-un dialog școlile românești de sculptură”, spune scriitorul Marcel Tolcea.

Vernisajul Taberei de sculptură a „Simpozionului Andezit&Metal 2016” va avea loc sâmbătă, 28 mai, de la ora 18.00, în curtea Facultății de Arte și Design din Timișoara. Despre artişti, operele lor şi semnificaţia simpozionului va vorbi scriitorul Marcel Tolcea.

Foto: Alexandru Boca

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.