Primar din Timiș, găsit în incompatibilitate de ANI. Câți aleși locali din...

Primar din Timiș, găsit în incompatibilitate de ANI. Câți aleși locali din vestul țării sunt pe noua „listă neagră”

0
DISTRIBUIȚI

MACOVEI - ANI - ANCHETE

Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat astăzi că a constatat starea de incompatibilitate precum și existența conflictului de interese de natură administrativă și penală în cazul a nu mai puțin de 30 de aleși locali.

Printre aceștia și Cătană Iosif Cristian, primar al comunei Criciova din județul Timiș şi fost viceprimar.


Acesta S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 29 iunie 2012 – 09 februarie 2016, întrucât a deținut simultan atât funcția de viceprimar și ulterior pe cea de primar, cât și funcţia de administrator al S.C. Trans Catana S.R.L. (în perioada 29 iunie 2012 – 25 octombrie 2012) și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul „Cătană Cristian-Iosif Persoană Fizică Autorizată” (în perioada 29 iunie 2012 – 09 februarie 2016), încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) și g) din Legea nr. 161/2003.

Acesta nu este singurul ales local din vestul țării aflat pe „lista neagră” publicată de ANI chiar înainte de alegeri. Gheorghe Daba, consilier local în Cornereva (Caraș-Severin) a fost găsit în conflict de interese administrativ și penal; Emil Gruescu, consilier local în Boșorod (Hunedoara) – conflict de interese administrativ; Petru Muntean, consilier local în Constantin Daicoviciu (Caraș-Severin) a fost găist în stare de incompatibilitate. Mai multe detalii despre toți 30 de aleși locali din țară găsiți în incompatibilitate sau conflict de interese pot fi găsite pe site-ul ANI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.