Promovare mai puțin obșnuită pentru Biblioteca Județeană Timiș. Câte persoane sunt așteptate...

Promovare mai puțin obșnuită pentru Biblioteca Județeană Timiș. Câte persoane sunt așteptate să participe

0
DISTRIBUIȚI

13211026_1157853774266883_501841993_oBiblioteca Județeană Timiș anunță un eveniment cu adevărat inedit de lectură. Promovarea bibliotecii trece, astfel, într-o nouă etapă.

„Concentrica” este o manifestare-experiment a cărei premieră va fi pe data de joi, 19 mai, ora 1200, în Piața Libertății din Timișoara.


”Biblioteca Județeană Timiș «Sorin Titel» propune, astfel, cel mai mare și inedit spectacol urban de lectură din România. Mizăm pe participarea a peste 1.000 de persoane. Grupurile vor acoperi porțiuni ale cercurilor de cărămidă roșie. În acest format, un text literar va fi citit integral, fragmentele sale fiind repartizate câte unui reprezentant din aproape fiecare grup. Vor participa persoane cu dizabilități, bibliotecari, elevi din întregul județ, reprezentanți ai altor instituții de cultură, ai I.S.U. Banat, Jandarmeriei, personalități culturale etc”, declară Tudor Crețu, directorul Bibliotecii Județene Timiș.

„Concentrica” deschide astfel o serie de spectacole de lectură care vizează valorizarea locurilor de referință ale Timișoarei.

Reamintim că Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel”, câștigătoare, în 2012 și 2013, a trofeului de Cea mai bună bibliotecă din România la Gala Industriei de Carte Bun de tipar, a lansat în ultimii ani concepte și proiecte (re)cunoscute la nivel național: Pătura care citește, picnic urban de lectură; Lecturi aprinse, lecturi publice în surse inedite de lumină; Fototeca B.J.T., scriitori în ipostaze „profesionale” unice; LitVest, vestival național de literatură etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.