PSD Timiş, un nou AVERTISMENT legat de lipsa de transparenţă din Primăria...

PSD Timiş, un nou AVERTISMENT legat de lipsa de transparenţă din Primăria Timişoara. Vezi câte proiecte ţinute la secret trebuie să voteze aleşii locali la plenul CLT de mâine

0
DISTRIBUIȚI

consiliul local timisoara sedinta 1 martie 2016 (14)

Administrația Robu contiună tradiția lipsei de transparenţă cu zeci de proiecte introduse suplimentar pe ordinea de zi – așa sună averstimentul PSD Timiș legat de activitatea Primăriei Timișoara. „În pregătirea şedinţei de plen a CLT, din data de 10 mai 2016, a cărei ordine de zi conţine nu mai puţin de 68 de puncte, către consilierii locali au fost transmise până in prezent (ora 12:00) Proiecte de H.C.L, documentele aferente pentru doar 21 de propuneri de hotărâri. (…)Constatăm că organizarea şi desfăşurarea şedinţelor de plen au la bază lipsa transparenţei decizionale, care, alături de alte carenţe ale activităţii administraţiei, conduce la încrederea scăzută a societăţii în raport cu hotărârile aprobate.


Mai mult decât atât, nu se ţine cont de Legea 52 / 2013 cu prevedere la transparenţa decizională în administraţia publică. Prevederile legale au drept scop sporirea gradului de responsabilitate a administraţiei publice faţă de cetăţean, ca beneficiar al deciziei administrative, stimularea participării active a cetăţenilor în procesul de luare a deciziilor administrative şi în procesul de elaborare a actelor normative şi sporirea gradul de transparenţă la nivelul întregii administraţii publice (Art 1 – Legea 52/2013)”, transmit consilierii PSD din CLT.

Mai mult aceștia susțin că nici dezbaterile publice care ar trebui să aibă loc în concordanță cu normele legale nu pot fi organizate din cauza lipsei proiectelor de pe site. „Din experienţa colaborării cu edilul Timişoarei, Nicolae Robu, avem convingerea că în urma contestării unei astfel de abordări lipsite de transparenţă decizională şi neconformă cu legea, acesta va cataloga in mod abuziv si populist drept boicotare din partea PSD, aşa cum a făcut-o în repetate rânduri. Cu toate acestea nu putem tolera un asemenea mod de lucru neconform cu insusi regulamentul de functionare al Consiliului Local. Este trist că până şi în ultima şedinţă a acestui Consiliu Local primarul forţează nota legalităţii, arătând încă o dată o totală lipsă de respect faţă de consilieri, dar mai ales faţă de timişoreni”, au conchis pesediștii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.