Radio Timișoara, transmisie digitală la exact 61 de ani de la prima...

Radio Timișoara, transmisie digitală la exact 61 de ani de la prima emisie

1
DISTRIBUIȚI

radio_romania_timisoara_fm

La 61 de ani de la primul program, Radio Timișoara începe să emită digital în Timiș.

Joi, 5 mai, la 61 de ani de la primul program Radio Timișoara, încep testele pentru introducerea Radio Timișoara în pachetul posturilor de radio transmise digital de UPC în județul Timiș. Astfel, abonații rețelei vor avea posibilitatea să asculte cele mai apreciate emisiuni în condiții tehnice superioare. Chiar și cei din afara zonei de recepție FM vor putea fi pe recepția matinalului FM sau a emisiunii ”Pop matineu”, iar transmisiunile meciurilor de fotbal sau emisiunile de folclor difuzate seara pe unde medii se vor auzi în curând la calitate chiar mult mai bună decât pe FM, informează reprezentanții Radio Timișoara.

Pe 5 mai 1955 s-a difuzat prima emisiune a Studioului Regional Radio Timişoara.


Istoria postului de radio nu a fost una confortabilă. În 12 ianuarie 1985 a fost oprită activitatea tuturor posturilor regionale. Adevărata renaştere a radiofoniei bănăţene a venit în 1989, odată cu Revoluţia. „Trecerea în noul mileniu a însemnat modernizarea radicală a radioului. S-a trecut treptat la editare şi arhivare digitală şi a apărut prima versiune a paginii de internet www.radiotimisoara.ro. Pe 3 august 2006, chiar de Ziua Timişoarei, a început primul program FM distinct, pe 105,9 MHz, oferit ca o alternativă a programelor AM şi transmis digital prin satelit. Aceste programe s-au diversificat în timp: emiţătorului FM din Timişoara i s-au adăugat altele la Făget-Coşeviţa şi apoi la Arad. Primul program dedicat exclusiv arădenilor a fost realizat pe 1 noiembrie 2011. Din iunie 2014 oferim și pe internet mult mai multe informații, pe un nou site. Cei peste 60 de ani au transformat lumea radioului într-o aventură multimedia la care nimeni nu visa în 1955. Vă invităm s-o descoperiţi în fiecare zi pe frecvenţele noastre sau, la calitate maximă, pe www.radiotimisoara.ro”, spune comunicatul celor de la Radio Timișoara.

Noua selecție de programe va sta și la baza programului care va fi recepționat peste câteva luni terestru, pe Valea Jiului, pe FM – 101,5 MHz.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.