Reacţia NIS Petrol: „Fracturarea hidraulică, precum și explorarea și exploatarea gazelor de...

Reacţia NIS Petrol: „Fracturarea hidraulică, precum și explorarea și exploatarea gazelor de șist nu fac obiectul activității noastre”

0
DISTRIBUIȚI

nis petrol gaz nis_eu

Compania NIS Petrol a reacționat prin intermediul unui comunicat de presă la protestul anunțat pentru duminică la Dudeștii Vechi, locuitorii fiind chemați să iasă în stradă pentru a se împotrivi exploatării gazelor de șist.

„NIS Petrol realizează lucrări de explorare prin metode tradiționale, iar tehnicile utilizate sunt în concordanță cu cele mai înalte standarde de mediu naționale și internaționale. Protecția mediului înconjurător este o prioritate majoră și face parte integrantă din strategia de eficientizare a operațiunilor companiei. Fracturarea hidraulică, precum și explorarea și exploatarea gazelor de șist nu fac obiectul activității noastre.De-a lungul timpului, în județul Timiș au fost executate peste 1.100 de sonde de petrol și gaze naturale, acest număr neincluzând și sondele de foraj pentru apă termală care folosesc aceeași metodă de foraj ca și cele anterior menționate.


Prezența unui număr semnificat de sonde de exploatare a petrolului și gazelor naturale, operate de alte companii petroliere pe aria unitaților administrativ teritoriale a comunelor Beba Veche, Dudeștii Vechi, precum și a altor comune din proximitate, face dovada unei tradiții a dezvoltării industriei petroliere în zonă, care nu exclude și nu periclitează coabitarea cu o agricultură performantă.”, se arată în comunicat.

Reprezentanţii companiei susţin că operaţiunile de exploatare care se execută pentru perimetrele din județul Timiș – EX-7 Periam și EX-8 Biled „nu sunt opționale, ci ele sunt impuse de acordurile petroliere semnate cu ANRM, nerealizarea lor de către compania noastră, la fel ca și întârzierea lor, atrâgând după sine penalizări financiare semnificative”. Nis Petrol a susţinut că Primăria Dudeştii Vechi a eliberat un certificat de urbanism, iar acesta „nu reprezintă o autorizație în sine, ci o listă de avize şi acordurile legale, necesare în vederea autorizării, pe care compania va trebui să le obțină în vederea implementării proiectului de foraj, în conformitate cu legislația în vigoare din România. Forajul va fi executat în baza unui proiect elaborat de către o companie românească certificată în domeniu și aprobat de către ANRM, oferind detalii cu privire la metoda de realizare a forajului. De asemenea, proiectul va trece printr-o procedură transparentă de autorizare, iar studiul de evaluare a impactului asupra mediului va fi făcut public”.

Sursa foto: nis.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.