Reîncepe campania de vaccinare a copiilor împotriva a șase boli grave, în...

Reîncepe campania de vaccinare a copiilor împotriva a șase boli grave, în Timiș. Când ajunge vaccinul hexavalent în județ

0
DISTRIBUIȚI

vaccinarea-antigripala-incepe-luna-noiembrie1349706433

Vești bune pentru părinții din județul Timiș.


Începând cu data de 1 iunie, vor fi livrate către direcțiile de sănătate publică din întreaga țară un număr de 125.000 doze de vaccin hexavalent. Mii de vaccinuri vor ajunge și la sediul DSP Timiș, care le va distribui medicilor de familie din județ pentru a continua activitatea de vaccinare a copiilor eligibili la grupele de vârstă doi, patru și unsprezece luni, precum și pentru recuperarea copiilor care nu au fost vaccinați în această perioadă.

Cum îi protejează pe copii vaccinul hexavalent

Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății, care transmite că, în această săptămână, a fost semnat noul contract de furnizare a vaccinului. Vă reamintim că vaccinul hexavalent lipsește de aproape o lună în județul Timiș. Acesta este unul complet, imunizează copiii împotriva a șase boli grave, și anume difterie, tetanos, tuse convulsivă, hepatita B, poliomielită și Haemophilus influenzae, ce provoacă infecții uneori severe.

„Ministerul Sănătăţii face apel către medicii de familie să demareze programarea la vaccinare a copiilor eligibili şi a celor care nu au fost vaccinaţi până în prezent”, transmit reprezentanții ministerului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.