Băgați în B de ”Flocea”! ACS Poli Timișoara a RETROGRADAT oficial după...

Băgați în B de ”Flocea”! ACS Poli Timișoara a RETROGRADAT oficial după eșecul suferit la un scor UMILITOR în Ilfov

1
DISTRIBUIȚI
acs poli voluntari (9)
Gabriel Cânu, eliminat ușor într-un duel decisiv pentru ACS Poli

S-a dus și ultima speranță pentru ACS Poli! Ionuț Popa nu a putut să-și resusciteze suficient noua echipă după un început dezastruos pe terenul principalei contracandidate, FC Voluntari. Timișorenii mai puteau spera la supraviețuire doar printr-o victorie azi în fief-ul lui Florin Marin. Gazdele s-au impus cu 5-0 (2-0) în jocul încheiat de bănățeni cu doi oameni în minus prin eliminările lui Cânu și Doman.

Evitarea depunctării în cazul Zicu nu i-a încălzit prea multe pe acum elevii lui Ionuț Popa. Aceștia au intrat cu privirea în pământ pe arena ”Anghel Iordănescu”. Acolo unde s-ar fi dorit o reacție de orgoliu în fața lui Florin Marin. Consecința, după doar cinci minute Filipov evită jalonul Goga și centrează pentru Enceanu, care deviază cu capul în plasă spre colțul opus: 1-0. Ilfovenii au controlat în continuare fără deranj din partea echipei care trebuia să fie mai disperată. După șansa lui Bălan (min. 19), avea să vină și faza din minutul 23, tot în careul timișorean. Același atacant ilfovean cade aparent ușor în duel cu Manu Torres, care l-a tras însă de tricou. Penalty și Laurențiu Rus înscrie fără probleme, pe centru porții, golul de 2-0. Abia peste cinci minute avea să se înregistreze prima acțiune decentă la buturile celelalte.


Dar șutul lui Bărbuț a fost pe direcția lui Bornescu. ACS Poli putea avea, cât de cât, de doi bani speranțe înainte de repriza 2, dar Nimely (42) nu cadrează pe poartă.

Două expulzări și o ratare uluitoare în contul lui Goga

Ilfovenii, sub comanda lui Florin Marin, au părut, ce-i drept, mulțumiți cu 2-0 la pauză. Pe acest fond timișorenii, muștruluiți de Popa probabil, au început altfel partea a doua. Șutul puternic al lui Dan Popescu din minutul 49 a fost respins de Bornescu, apoi Cânu (56) a reluat spectaculos prin foarfecă o minge căzută în careu, dar scorul a rămas neschimbat. Mai mult, peste două minute, la o săritură la minge a aceluiași Cânu, în duel cu Bălan, primul vede al doilea galben deși a părut că dat involuntar cu brațul. Arbitrul Cătălin Popa le pune și el o piedică timișorenilor.

Chiar și cu un om în minus ACS Poli stă mai bine în ghete acum. Nou intratul Elek se bate bine pentru o minge, centrează și mai bine, dar Goga, cu tot colțul liber, își dă cu stângu-n dreptul iar balonul se scurge agonizant pe lângă bară, dar în aut. Era minutul 66, putea fi 1-2, dar peste cinci minute de zbateri același bulgar Filipov ajunge un balon pe linia de fund și-l servește acum pe Tudorie: 3-0! Ca tacâmul să fie complet, la doar cinci minute de la intrare Cătălin Doman a intrat ”vlădoiesc” asupra lui Novac și a văzut direct roșu! Profitând de spațiile largi Voluntariul a mai înscris de două ori: prin Tudorie (89) și Voduț, care a reluat spectaculos din careu în primul minut al prelungirilor.

ACS Poli încheie astfel conturile cu Liga I printr-o nouă umilință: 0-5 pe terenul ilfovenilor la care s-a mutat Florin Marin. Timișorenii s-au alăturat astfel celeilalte retrogradate cu un viitor incert, Petrolul Ploiești.

FC Voluntari: Bornescu – Filipov, Țîru, Maftei, Mitache – Moke – L. Rus (33 Ct. Ștefănescu), Novac, V. Achim, Enceanu (62 Voduț) – Ad. Bălan (67 Tudorie). Pe bancă: Balauru, Novakovic, N. Grigore, Hamed Kone, Voduț. Antrenor: Florin Marin.

ACS Poli Timișoara: Smaranda – Bocșan, Cânu, M. Torres, D. Popescu – A. Suarez (35 Zicu) – Bărbuț, Croitoru, J. Hernandez, Goga (74 Doman) – Nimely (53 Elek). Pe bancă: M. Contra – Sorescu, Melinte, Rajcomar. Antrenor: Ionuț Popa.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.