Robu a convins consilierii locali să cumpere clădirea celui mai cunoscut bordel...

Robu a convins consilierii locali să cumpere clădirea celui mai cunoscut bordel al Timișoarei interbelice. Ce vrea să amenajeze acolo

0
DISTRIBUIȚI

consiliul local timisoara sedinta 1 martie 2016 (6)

Consilierii locali din Timișoara au fost convinși, astăzi, de primarul Nicolae Robu să voteze pentru „exercitarea dreptului de preemțiune la intenția de înstrăinare a spațiului cu altă destinație , decât aceea de locuință – Spațiu de alimentație publică – Restaurant, situat pe strada Romulus numărul 32”. Inițial municipalitatea ar fi trebuit să refuze achiziționarea acestui imobil la suma de 120.000 de euro, adică 212,44 de euro pe metru pătrat, însă ulterior intervenției consilierului PNL Simon Moșiu,care l-a convins pe primarul Nicolae Robu că imobilul ar fi numai bun de transformat în spațiu unde să se amenajeze locuințe pentru tineri, proiectul a fost votat de consilierii locali.

Conform extrasului de carte funciară anexat proiectului, spațiul este compus din patru săli de mese, sala de protocol, bar, hol, intrare, grup sanitar, duș, opt magazii, bucătărie, două coridoare, spălătorie, două garderobe, cameră frigorifică, birou, două grupuri sanitare, coborâre subsol, grădină de vară, terasă la parter, la subsol trei săli de mese, bar, două coridoare, hol intrare, magazii.


Cererea de exercitare a dreptului de preemțiune a fost depusă la Primăria Timișoara de către proprietarii Petromaneant Daniel-Gheorhe, Bîlc Marin și Bîlc Manuela Delia.

Datele din referat proiectului arată că fațada clădirii necesită reparații, la fel ca și partea de instalații electrice. Acoperișul însă a fost în mare parte reabilitat recent. Conform Direcției de Terenuri a Primăriei Timișoara și conform Biroului de Sport și Cultură spațiul nu prezintă interes pentru municipalitate. Biroul de Școli și Spitale și-a menifestat interesul de a intra în posesia spațiului în care ar putea muta grădinița de pe Strada Rădulescu numărul 7, unde Primăria Timișoara plătește de la bugetul local o chirie de nu mai puțin de 9.126,14 lei. Primarul Timișoarei Nicolae Robu a explicat în timpul ședinței de plen ca spațiul va fi folosit pentru construirea de locuințe pentru tineri. În repetate rânduri Nicolae Robu a declarat că este impotriva construirii de locuințe sociale în Timișoara pentru că acestea încurajează sărăcia.

Clădirea în cauză a găzduit cel mai popular bordel din oraș în perioada interbelică, Șari-Neni. Pe vremea comunismului a fost transformată inițial în bufet, apoi în berărie și restaurant, locul fiind cunoscut și acum timișorenilor sub numele „Intim”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.