SURPRIZĂ Timișoara va organiza până la urmă finala Cupei României și e...

SURPRIZĂ Timișoara va organiza până la urmă finala Cupei României și e ”în cărți” pentru un duel internațional de rugby! De ce jocul de mâine, cu Steaua, e doar de palmares

0
DISTRIBUIȚI
12367084_1046695035387807_2054043136_n
Timișoara Saracens poate juca acasă pentru Cupa României 2016

Rugby-ul românesc continuă să surprindă la nivel de conducere. Baia Mare a renunțat la dreptul, câștigat la limită, de a organiza o nouă finală de Cupă, au anunțat azi oficialii clubului de pe Bega. Astfel, Timișoara va fi gazda actului final de pe 21 mai, în care Saracens RCM are șanse mari să ajungă. Bănățenii au mâine o restanță cu Steaua în această competiție, meci care practic nu mai contează după o decizie curioasă a FR Rugby.

”E o avanpremieră la o posibilă semifinală cu Steaua”, a spus azi Dușan Filipaș, vicepreședintele lui Timișoara Saracens RCM, despre duelul de mâine din Ronaț. Practic, meciul restanță cu Steaua a devenit util doar din alte rațiuni față de cele ce țin de ierarhia grupei I. Federalii stabilind dinainte împerecherile din sferturi, asta deși în clasament cele două echipe își pot schimba locurile. Baia Mare a încheiat faza cu 24 de puncte, în timp ce Timișoara Saracens are 20 și Steaua 19, înaintea meciului direct. Se știe deja că pe 8 mai RCM va întâlni tot acasă CSM Olimpia.

”Au fost săptămâni grele. Am văzut o infrastructură grozavă în meciurile jucate afară.


Evident a fost o călătorie lungă la Iași. Avem o zi de pregătire pentru Steaua, e o echipă puternică, competitivă, ne așteptăm la un meci greu mâine. Vrem să câștigăm încredere. De aceea e important să câștigăm mâine”, a declarat antrenorul Grainger Heikell. În meciul cu Steaua Stelian Burcea va fi menajat, așa că banderola de căpitan va fi pe brațul lui Valentin Popârlan. ”Mă onorează această numire. Obiectivele noastre au fost trasate de la începutul anului, calificarea a venit, trebuie să păstrăm trofeul în Banat. Cunoaștem coordonatele terenului, ne va ajuta, adversarul de mâine formează o echipă puternică. Mereu ne provoacă, se bat la titlu, dar vrem să ieșim victorioși”, a conchis ”Popi”.

Finala, pe ”Dan Păltinișanu”!

Conducerea ”sarazinilor” se plângea în urmă cu două săptămâni că Baia Mare a câștigat cu 6-5 la voturi dreptul de a organiza o nouă finală, fără a avea argumente superioare. Astăzi, Filipaș a făcut un anunț surpriză: ”Finala Cupei Româneii se va desfășura la Timișoara. Următoarele patru jocuri ar fi acasă. Sperăm la victorie și în sferturi, urmează semifinala și finala pe Dan Păltinișanu”.

”Cei de la Baia Mare au decis să se retragă și în acel moment FRR ne-a oferit această posibilitate pentru că eram doar noi și ei în această cursă. Cred că a fost o decizie corectă, pentru că nu vedeam la început atuurile lor… Și acest oraș merită evenimente sportive de marcă. Dacă Clujul reușește cred că și Timișoara are acest potențial. De mult nu s-a mai organizat o finală de competiție aici. E un drum pe care trebuie să înaintăm…”, a precizat Filipaș.

Mai mult, tot în Banat ar urma să vină și ”Stejarii” pentru un puternic meci internațional. ”Mă așteptam să fie o continuare a poveștii. S-ar putea să organizăm și meciul România – Fiji din noiembrie, a fost propusă Timișoara pentru acest meci, așteptăm decizia celor de la Rugby World. Ar fi un eveniment de marcă”, a explicat același oficial.

Meciul Timișoara Saracens RCM – Steaua București, restanță din Cupa României, se dispută mâine, de la ora 11, pe arena ”Gheorghe Rășcanu” din cartierul Ronaț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.