Sanem Kalfa, câştigătoare a celebrului concurs de jazz de la Montreaux, susţine...

Sanem Kalfa, câştigătoare a celebrului concurs de jazz de la Montreaux, susţine un concert la Timişoara alături de George Dumitriu VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Sanem Kalfa va susţine un concert la Timişoara
Sanem Kalfa va susţine un concert la Timişoara

Melomanii timişoreni au parte de un concert deosebit de jazz, care va avea loc în data de 2 iunie la Electric Theater, care îi va aduce în oraşul nostru pe Sanem Kalfa şi George Dumitriu. Sanem Kalfa a câştigat premiul întâi al prestigiosului Concurs Vocal Internațional de Jazz de la Montreaux în luna iulie a anului 2010, preşedintele juriului fiind legendarul muzician Quincy Jones.


Solista găsește un limbaj propriu în improvizație, păstrând o amprentă puternică a muzicii tradiționale natale turcești. Solista a studiat la Prins Claus Conservatory în Groningen, (Olanda) şi a susţinut o serie de concerte pe scenele unor festivaluri celebre din lumea întreagă.

George Dumitriu a făcut parte din European Jazz Academy Big-Band , condusă de Peter Herbolzheimer şi a susţinut o serie de concerte în Europa. Ca şi lider al trupei Dumittrio a editat albumul Future Nostalgia în 2014. Colaborarea dintre cei doi muzicieni care vor fi prezenţi la Timişoara a început în Olanda și are o durată de peste 9 ani. Cei doi au experimentat cu diverse genuri muzicale, de la muzica tradițională turcească și jazz până la improvizații free. Experiența aceasta i-a adus la o muzică foarte personală, caracterizată de melodicitate orientală, dinamică largă, momente explozive, armonie complexă, lirism, contraste extreme. Cei doi au lansat discul Nehir și lucrează în prezent la un disc în colaborare cu celebrul cvartet de coarde olandez Zapp4. Biletele pentru acest concert costă 25 lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.