Trofeul Cupei României 2016 la rugby, prezentat ”cu alai” înaintea finalei de...

Trofeul Cupei României 2016 la rugby, prezentat ”cu alai” înaintea finalei de pe ”Dan Păltinișanu”. Ce ”bucurie” le-a refuzat oficialul FRR gazdelor și de ce s-a plâns din nou primarul Robu FOTO

0
DISTRIBUIȚI
timisoara saracens cupa (10)
Finala Cupei României va fi la Timișoara, pe Stadionul ”Dan Păltinișanu”

Trofeul pentru actul final al Cupei României, care va avea loc pe Bega sâmbăta viitoare, a fost prezentat azi la Stadionul ”Dan Păltinișanu”. Evenimentul nu a fost ratat de primarul Nicolae Robu, care a sosit cu puțină întârziere lângă oficialii din rugby. Timișoara Saracens a primit organizarea după ce chiar rivala din Baia Mare a renunțat la acest drept.

Arătosul trofeu pentru marea finală a fost însoțit de Lucian Lorin, membru în Biroul Federal. ”E prima dată la Timișoara din ce știm, a mai fost la Baia Mare, Iași, la Alba Iulia, unde a fost cea mai importantă finală organizată în afara Bucureștiului. Sper ca Timișoara să depășească ce a însemnat organizatoric acea finală. E un examen important pentru Timișoara. Mai ales în vederea participării în Challenge Cup. E un test important să vedem dacă clubul din orașul vostru are ce trebuie pentru a organiza un meci internațional. Vrem să organizăm și meciuri ale naționalei. Un joc cu Fiji”, a spus oficialul Federației Română de Rugby. Timișorenii practic și-au început ”hegemonia” la Alba Iulia în 2010.

Lucian Lorin nu a vrut să comenteze prea mult retragerea maramureșenilor din organizare, care ”și-au declinat acest drept, au trimis o hârtie”. Despre Baia Mare se spune că s-a retras din cauza problemelor primarului cu legea.

Un alt primar însă, cel al Timișoarei, nu a ratat prilejul de a se afișa din nou lângă proiectul timișorean de succes din rugby. ”Sunt încântat că finala se va desfășura la Timișoara, vreau să mulțumesc FR Rugby recunoașterii a ceea ce înseamnă Timișoara în rugby-ul românesc. Mulțumesc celor care au merite că Timișoara a ajuns la acest nivel… Legislația descurajează susținerea sportului, mulți ar fi dorit dar au făcut pași înapoi tocmai legislației. Noi nu am făcut, am căutat alte formule pentru a continua susținerea rugby-ului, a dat cele mai mari satisfacții. Și a celorlaltor sporturi. Trebuie să perseverăm”, a spus Nicolae Robu, care nu s-a abținut să amintească și de problemele de la ACS Poli.

Altădată criticată de bănățeni, federația de rugby s-a bucurat acum de laudele șefului SCM Timișoara, Radu Țoancă. ”În data de 18 martie după ce am luat noul certificat de Identitate sportivă. Primul drum a fost la FRR. Am afiliat echipa de rugby ca și secție, au acționat în viteză. Acest model l-am implementat și la celelalte federații… Mulțumim pentru votul primit pentru organizare, dacă nu aveam sprijinul FRR se organiza într-o altă metropolă (n.r.


Baia Mare), fără să fiu ironic. Salut decizia. Îl asigur pe domnul Lorin că vom fi peste Alba Iulia”, a precizat Țoancă.

Nu i-a lăsat cu mâna pe trofeu la poză

Primăria a alocat 10.000 de euro pentru un eveniment care va debuta în dimineața finalei din 21 mai, denumit și ”Ziua Rugby-ului”. ”Noi suntem cei responsabili de buget. Cât costă nu e important la finalul zilei, vrem să aducem peste cinci mii de spectatori, de a arăta ce se poate întâmpla la un meci de rugby. Echipele, de asemenea, să aibă un eveniment comun, e o practică afară”, a spus Dușan Filipaș, vicepreședintele Saracens RCM despre evenimentul-vedetă.

Conferința de azi s-a încheiat cu nelipsitele fotografii. Amfitrionii doreau să se pozeze cu mâna pe trofeu, dar acesta a fost ”sustras” de Lucian Lorin, care nu s-a conformat. ”Deocamdată e la federație”, a conchis acesta. Timișoara Saracens e totuși deținătoarea trofeului, pe care îl poate apăra sâmbătă, de la ora 18.30, chiar acasă, pe ”Dan Păltinișanu”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.