Specialiști din toată Europa discută la Timișoara despre tehnicile moderne prin care...

Specialiști din toată Europa discută la Timișoara despre tehnicile moderne prin care sunt tratate afecțiunile venoase. Ce metodă unică în țară folosesc medicii de la „Județean” ca să ne scape de varice

2
DISTRIBUIȚI

flebologie

Aproximativ 120 de specialiști din întreaga Europă discută, în această săptămână, la Timișoara despre cele mai importante metode prin care pot fi tratate afecțiunile venoase. Totul în cadrul celei de-a 14-a ediții a Congresului Român de Flebologie (n.r. specialitatea medicală care se ocupă cu tratarea varicelor).

„Este o manifestare științifică mai de amploare, vom aborda aproape toată problematica afecțiunilor venoase și avem invitați personalități din domeniu din Europa.


De data aceasta nu vor fi realizate operații live, datorită volumului mare de prezentări științifice. Noi acum facem, practic, un schimb de informații”, a explicat, astăzi, medicul Sorin Olariu, șeful Clinicii I Chirurgie din cadrul Spitalului Județean Timișoara.

Doctorul timișorean explică faptul că, de trei ani, la „Județean” este folosită o metodă revoluționară, unică în țară, prin care pacienții sunt tratați de varice – criostripping. Concret, prin vena afectată de varice este introdusă o sondă care o îngheaţă şi astfel poate fi smulsă foarte uşor. Astfel, pacienţii pot pleca în aceeaşi zi în care sunt supuşi acestei intervenţii, plus că nu există niciun risc ca piciorul bolnavilor să rămână amorţit după operaţie. „În ceea ce privește modernitatea, suntem aliniați la secolul XXI, facem în flebologie absolut tot ce se face în Europa”, a conchis medicul Sorin Olariu.

2 COMENTARII

  1. BRAVO pentru dl.Prof.Dr. Sorin Olariu, medicul șef al Clinicii I Chirurgie din cadrul Spitalului Județean Timișoara care este un PROFESIONIST ADEVARAT!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.