Strada Podeanu şi zona din jurul stadionului „Dan Păltinişanu”, în sfârșit REABILITATE....

Strada Podeanu şi zona din jurul stadionului „Dan Păltinişanu”, în sfârșit REABILITATE. Cât au costat lucrările şi care este scuza oficială pentru întârzieri

0
DISTRIBUIȚI

Strada Podeanu Timisoara

După aproape un an de aşteptare, reabilitarea străzii Podeanu din Timişoara a ajuns la final. Lucrări ample de punere în valoare au avut loc şi în zona din jurul stadionului „Dan Păltinişanu”, care a devenit din spaţiu folosit de teribilişti pentru cursele de maşini o zonă destinată iubitorilor de mişcare în aer liber.

Ce au inclus reabilitarea străzii Podeanu şi a zonei din jurul stadionului „Dan Păltinişanu”

Conform datelor oferite de municipalitatea timișoreană reabilitarea străzii Podeanu a însemnat „extinderea carosabilului la patru benzi, amenajarea locurilor de parcare, a pistelor pentru bicicliști, a trotuarelor şi a zonelor verzi pe sectorul de drum cuprins între Aleea F.C. Ripensia şi Calea Stan Vidrighin. Lungimea traseului amenajat a fost de 934 de metri, iar în zonă au fost realizate 230 locuri de parcare pentru autoturisme, 82 locuri de parcare pentru biciclete în zona bazei sportive numărul 2 a Universității Politehnica din Timișoara. Au fost plantaţi 64 de tei, 40 salcâmi, suplimentar şi au fost relocaţi/plantati 8 salcâmi şi 67 de tei. Zona verde refăcută și cuprinde circa 5.300 metri pătrați pe gazon”. Valoarea lucrărilor a fost de 5.512.208 lei fără, iar executantul este firma Sylc Con Trans.

Zona Stadionului Dan Paltinisanu din Timisoara

Lucrările din jurul stadionului au fost realizate de SDM şi au costat 1.


874.647 lei fără TVA. Noua pistă din jurul stadionului are o lăţime de „nouă metri și este delimitată de borduri pentru a împiedica accesul autoturismelor, fiind concepută numai pentru desfăşurarea activităţilor sportive (alergare, role, biciclete şi skateboard). În zonă au fost amenajate şi piste de biciclete şi 413 locuri de parcare”, au mai informat reprezentanţii municipalităţii. E important de precizat că în jurul stadionului, pe două rânduri, au fost plantaţi salcâmi cu flori mov.

În ceea ce privește întârzierile față de termenele ințiale, spre exemplu în cazul străzii Podeanu unde lucrările ar fi trebuit să fie gata în trei luni însă au ajuns să dureze un an de zile, reprezentanţii Primăriei Timişoara susţin că „lucrările de extindere a străzii la patru benzi şi amenajarea locurilor de parcare au fost afectate de existenţa reţelelor supraterane şi subterane (apă, canal, termoficare, gaze naturale, electrice, telefonie, etc.)”.

Lățirea străzii Podeanu facilitează accesul la Sala Polivalentă a Politehnicii, a cărei construcție a început în vremea când primarul Nicolae Robu era rector al UPT, dar nu a fost terminată nici acum.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.