Teodor Pop, pianistul trupei timişorene JazzyBIT, împlineşte 32 de ani. Unde va...

Teodor Pop, pianistul trupei timişorene JazzyBIT, împlineşte 32 de ani. Unde va concerta în următoarea perioadă

0
DISTRIBUIȚI

teodorpop

Ziua de 9 mai reprezintă o sărbătoare în familia trupei timişorene JazzyBIT, fiindcă pianistul Teodor Pop împlineşte 32 de ani, ocazie cu care îi urăm „La Mulţi Ani!”

Teodor Pop s-a îndrăgostit de pian la vârsta fragedă de 4 ani, și a studiat muzica clasică până la 14 ani, când a fost admis la secția de jazz din cadrul Școlii Populare de Arte „Francisc Hubic” din Oradea. În 2001 obține un certificat de acreditare în muzică cu specializarea „jazz”, în urma unui examen final perfect. Un an mai tărziu se mută la Timișoara, unde continuă să cânte jazz și blues în mai multe proiecte muzicale. În 2004 a câștigat premiul pentru cel mai bun pianist în cadrul concursului memorial „Iuliu Merca” din Cluj-Napoca.

În luna martie a acestui an, trupa JazzyBIT a lansat cel de-al doilea material discografic al trupei, „Horizon“, cu un concert extraordinar care s-a desfăşurat în Sala Multifuncţională a Consiliului Judeţean Timiş.


Noul CD al timişorenilor conține un booklet de 16 pagini ce cuprinde ilustrații grafice create de Ovidiu Hrin pentru fiecare dintre cele șapte piese. Trupa compusă din Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe) a optat să înregistreze cel de-al doilea album „Horizon“ în Budapesta, la renumitul studio SuperSize Recording, unde au avut parte de condiţii excelente.

Timişorenii au susţinut un turneu de lansare pentru acest disc care a avut loc în mai multe oraşe din ţara noastră şi în cluburi din Ungaria, urmând ca în viitorul apropiat să concerteze în Bucureşti (24 mai) şi Lugoj (3 iunie).

„Am avut parte de un turneu de lansare în cadrul căruia am fost primiţi extraordinar de fanii noştri şi ţinem să le mulţumim tuturor pentru primirea călduroasă de care am beneficiat peste tot unde am susţinut recitaluri. Astăzi vom sărbători ziua lui Teo într-un cadru restrâns şi ne bucurăm foarte mult că proiectul nostru JazzyBIT prinde tot mai bine în rândul amatorilor de jazz din ţara noastră“, ne-a declarat tobarul trupei JazzyBIT, Szabó Csongor-Zsolt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.