Timişoara ar putea avea contract de dezinsecţie şi deratizare, după doi ani...

Timişoara ar putea avea contract de dezinsecţie şi deratizare, după doi ani în care contestaţia firmei Romprest a ţinut oraşul plin de ţânţari şi şobolani

1
DISTRIBUIȚI

DERATIZARE02_resize

Timişoara ar putea avea contract cu o firmă care să se ocupe de dezinsecţie şi deratizare. Sună ciudat ca în anul 2016 o astfel de veste oferită de municipalitatea timişoreană să devină subiect de ştire, însă de mai bine de doi ani de zile tânţarii şi şobolanii au devenit o nouă marcă a verilor în urbea de pe Bega.

Vă reamintim că licitaţia pentru contractarea unui operator care să gestioneze dezinsecţia şi deratizarea în Timişoara a fost contestată de firma liberală Romprest, astfel că vreme de aprope doi ani, primăria nu a putut solicita şi plăti intervenţiile aferente acestui tip de contract.


Deşi ar fi putut face deratizări şi dezinsecţii în baza unui contract al Consiliului Judeţean Timiş, primarul Nicolae Robu a refuzat să aloce bani, preferând să le ceară firmelor din subordinea Primăriei Timişoara să intervină cu operaţiuni plătite din bugetele proprii.

„Este în desfăşurare, după cum v-am informat, şi procedura de achiziţie publică pentru dezinsecţie. Ţineţi minte că am recurs la situaţia de forţă majoră, având în vedere existenţa acestui afurisit de virus Zika şi deşi ne judecăm în continuare am venit cu o procedură care e pe cale de a fi finalizată. Urmează să se depună contestaţii dacă va fi cazul, noi sperăm să nu fie cazul. Până în data de 23 mai la ora 24.00, aceasta este perioada de depunere a contestaţiilor. Am avut două oferte. Procedura a fost finalizată, procedura, analiza şi deliberarea, şi s-au comunicat rezultatele”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Acesta a dat asigurări că până la finele acestei luni va avea loc şi semnarea contractului şi că dezinsecţia şi deratizarea se vor face cu celeritate. Trebuie amintit că, de fiecare dată când în Timişoara a avut loc contestarea unei licitaţii, primarul Nicolae Robu a acuzat PSD de boicot, însă acesta nu a lansat niciun atac la adresa firmei Romprest, care a contestat licitaţia amintita mai sus.
Timișoara

1 COMENTARIU

  1. Incapatanea lui Robu ne poate imbolnavi. Pe bune daca il pot intelege: este inadmisibil ca in secolul in care traim, sa nu faci o dezinsectie in oras. Primul lucru la care trebuie s ate gandesti este sanatatea cetatenilor. si sa nu mai acuze atat PSD-ul pentru basmele care le are el in cap ca nu merge.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.