Cupa României rămâne în Banat: Timișoara Saracens și-a îndeplinit obiectivul pe ”Dan...

Cupa României rămâne în Banat: Timișoara Saracens și-a îndeplinit obiectivul pe ”Dan Păltinișanu” în fața rivalei din Baia Mare GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
saracens cup (14)
Timișoara Saracens cu trofeul în brațe, unicul deznodământ

Cupa României rămâne la Timișoara! Saracens RCM a reușit să câștige pentru a treia oară consecutiv trofeul. Pentru prima dată pe teren propriu într-o finală, elevii lui Grainger Heikell au simțit azi căldura, și la propriu, și la figurat, pe ”Dan Păltinișanu”. Jocul a fost așa cum și-au dorit amfitrionii, tranșat clar: 37-12 (16-5)!

Timișoara Saracens s-a mobilizat bine și în afara terenului pentru finala în premieră acasă. Aproape cinci mii de bănățeni au răspuns la apelurile clubului de rugby performant prin excelență. După fanfară, imn și defilarea elevilor care vor să se joace cu balonul oval, publicul aștepta și defilarea lui Burcea și compania.

Lucrurile au început bine și pe gazon pentru RCM. Vali Calafeteanu a marcat primele puncte, dintr-o penalitate din apropierea buturilor. Startul nu a fost însă foarte ușor. Samoa ratând imediat șansa egalării. Mai mult, în minutul 7, fostul bănățean al oaspeților, gruzinul Shamkaradze, reușește primul eseu al partidei, undeva pe partea dreaptă a atacului. Timișoara Saracens avea să-și regleze însă situația după jumătatea reprizei. Același Vali Calafeteanu scapă din grămadă și culcă balonul în colțul opus al terenului. Tabela se ”duce” apoi la 10-5 după ce ”Cala” reușește să înscrie cu efect din unghi (min. 23). Urmează apoi o nouă execuție a internaționalului timișorean, de această dată de la distanță în urma unei lovituri de pedeapsă. Băimărenii, care păreau să se țină scai de gazde, comit o serie de erori. Pe final de mitan Samoa iroseșete o nouă penalitate. Mai mult, după o greșeală tot Calafeteanu stabilește și scorul pauzei: 16-5!

Fără milă pentru Baia Mare

Bănățenii au continuat show-ul și după pauză.


La trei minute de la reluare Jack Umaga răvășește defensiva ”zimbrilor” și cu transformarea lui ”Cala”, care era singurul marcator timișorean în meci până acum, scorul se duce la 23-5. După un sfert de oră disputat mai mult la mijloc Timișoara Saracens avea să se desprindă decisiv după eseul lui Popârlan. Scorul căpăta proporții: 30-5 prin transformarea lui Calafeteanu. Jucător care putea mai târziu să-și mărească zestea și așa numeroase de reușite. Baia Mare a revenit în atac și după câteva atacuri ratate, și în superioritate prin cartonașul văzut de Lazăr, a reușit în cele din urmă un nou eseu, prin Van Heerden. Transformat apoi de Taniela, care a redus din diferență: 30-12. Timișoara avea însă să mai înscrie o dată, în forță, și până la urmă gazdele au primit și eseu de penalizare. ”Cala” a făcut 37-12! Scorul a rămas neschimbat până la final, prilej nou de sărbătoare pentru Timișoara Saracens, forța dominantă din rugby-ul românesc.

Timișoara Saracens: 1. Militaru, 2. An. Rădoi, 3. Mariș, 4. Popârlan, 5. Drenceanu, 6. Ianuș, 7. Lazăr, 8. Burcea (cpt.), 9. Calafeteanu, 10. J. Rose, 11. Shennnan, 12. Jack Umaga, 13. Tevita Manumua, 14. Fonovai Tangimana, 14. Fercu. Au mai intrat: Țăruș, 16. Căpățînă, 17. Sione Taupaki, 18. Halalilo, 19. I. Mureșan, 20. V. Rus, 21. Pretorius, 23. V. Zaharia. Antrenor: Grainger Heikell.

CSM Știința Baia Mare: 1. Pristăviță, 2. Bârdașu, 3. P. Rusu, 4. An. Iurea, 5. Fl. Roșu, 6. Van Heerden, 7. Sean Morrel, 8. Ailenei, 9. Shamkharadze (cpt.), 10. Taniela Ratu, 11. Ad. Apostul 12. Leiatua, 13. Sione Fakasiolea, 14. Al. Bucur, 15. Luke Samoa. Au mai intrat: 16. Cojocaru, 17. Waisea Nailago, 18. S. Suciu, 19. C-tin Ene, 20. Al. Palii, 21. Cătuna, 22. G. Oprea, 23. Dumani Mtya. Antrenor: Eugen Apjok.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.