Timișorenii se întrec la Pădurea Verde în cadrul unui concurs de aruncat...

Timișorenii se întrec la Pădurea Verde în cadrul unui concurs de aruncat cu telefonul mobil vechi. De ce e bine să-l reciclăm FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1137236257">
concurs aruncat telefon mobil
Concurs de aruncat cu telefonul mobil la Pădurea Verde din Timișoara.

Timișorenii au profitat de vremea frumoasă și au ieșit la Pădurea Verde pentru a se întrece în cadrul unui concurs de aruncat cu telefonul mobil vechi. Acțiunea inedită este organizată de Asociația EcoStuff România, care vrea să tragă un semnal de alarmă cu privire la importanța reciclării telefoanelor mobile vechi, stricate sau degradate.

Premii pentru participanți

Participanții la eveniment și-au dat întâlnite, în această dimineață, pe platoul din fața Muzeului Satului. Însă la concurs s-au putut înscrie doar cei care au donat două telefoane mobile vechi. La final, aceștia vor fi recompensați cu telefoane mobile noi sau multe alte premii în valoare totală de peste 2.500 euro. Mai mult, fiecare telefon donat a fost înscris într-o tombolă, unde marele premiu este un smartphone.

Concursul încheie campania „Reciclează-ți telefonul pentru educație”, campanie de colectare a telefoanelor mobile vechi și degradate în vederea reciclării acestora. Telefoanele mobile fac parte din categoria DEEE-urilor de mici dimensiuni și trebuie colectate și reciclate corect din rațiuni ce țin de protejarea mediului înconjurător, de riscul pe care-l reprezintă potențialul lor toxic, precum și de protejarea resurselor naturale ale pământului. Gradul de reciclare al deșeurilor electrice este încă scăzut în România, Normele Europene de Mediu preluate de legislația națională în domeniu cer să fie atinsă norma de până la 4kg/deee/locuitor în 2016, dar maximul înregistrat de la demararea aplicării legislației privind gestionarea DEEE în România este de 1kg/locuitor.

Fondurile strânse din reciclarea telefoanelor vor fi folosite pentru campania „Ore de Educație Ecologică în Școlile din Timișoara”, care va demara în luna septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.