Ultimul episod din „telenovela” străzii Aștrilor. Câți copaci au mai fost tăiați...

Ultimul episod din „telenovela” străzii Aștrilor. Câți copaci au mai fost tăiați FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


p>strada astrilor defrisare copaci taiati 12 mai 2016 (4)

Defrișarea pe strada Aștrilor din Timișoara a ajuns în faza finală. După ce au fost retezați pomii care umbreau frumos strada, transformând-o, vara, într-un tunel verde, joi firma agreată de municipalitate a decis să omoare și ultimii copaci. Totul pentru a pune în operă o „amenajare peisagistică”, așa cum ne-a informat Primăria Timișoara în momentul în care au început tăierile de copaci.

Oficial, municipalitatea a comunicat, cum de altfel a declarat și primarul Nicolae Robu public, că se taie corcodușii care creează neplăceri din cauza fructelor care, neculese, cad pe carosabil și trotuare.

„În realitate, pe lângă corcoduși s-au tăiat și tei, arțari, tuia și o salcie. În plus s-a schimbat de două ori modul în care voiau să amenajeze strada – inițial au fost lăsate fâșiile de spațiu verde, lângă trotuare, și s-au montat borduri, «desenul» fiind stradă, spațiu verde cu copaci, trotuar, spațiu verde până la bloc. pe urmă s-au tăiat copacii de pe spațiul verde. apoi s-au demontat bordurile nou puse și s-a înaintat cu asfaltul până la spațiul verde dintre trotuar și bloc. Lăsaseră într-un loc patru copaci pe amplasamentul lor, și au început lucrările de ocolire
cu trotuarul, prin zona dintre copaci și bloc. Astăzi (n.r. joi) au tăiat si copacii aceia și nu mai ocolesc cu trotuarul, ci merg drept. Am întrebat un tânăr care părea șeful echipei de defrișare se ce face asta, iar răspunsul a fost «asa e ordinul»…”, relatează unul din locatarii din zonă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.