Un medic din Timișoara ne recomandă să bem alcool în fiecare zi....

Un medic din Timișoara ne recomandă să bem alcool în fiecare zi. În ce cantitate

1
DISTRIBUIȚI

alcool
Nu de puține ori, specialiștii au atras atenția asupra faptului că românii au un stil de viață din ce în ce mai nesănătos, astfel că și riscul de a se îmbolnăvi mai ușor crește. În aceste condiții, un medic din Timișoara ne recomandă să nu mai punem sare în orice mâncare, să facem cât mai multă mișcare, inclusiv să mergem pe jos, dar și să renunțăm complet la fumat.

Cât alcool putem consuma pe zi

Însă, medicul Romulus Timar, șeful Clinicii de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice de la Spitalul Județean Timișoara, spune că o porție de alcool în fiecare zi nu are cum să ne facă rău.

„Un consum moderat de alcool nu face rău deloc, are beneficii pentru organism.


Acest consum moderat de alcool înseamnă o porție pe zi pentru femei și două pentru bărbați. O porție reprezintă 300 mililitri de bere, 150, maxim 200 ml vin pe zi sau 30 ml de băuturi spirtoase. Ideal ar fi să fie consumată o porție la o masă pe zi, atât”, explică medicul timișorean.

Romulus Timar spune că prevalența diabetului în județul Timiș este cea mai scăzută din țară. Pentru a preveni apariția diferitelor afecțiuni, medicul din Timișoara ne recomandă să ne modificăm stilul de viață.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.