Un preot a mințit că nu a colaborat cu Securitatea pentru a...

Un preot a mințit că nu a colaborat cu Securitatea pentru a obține un post în învățământul superior de stat

0
DISTRIBUIȚI

pr-prof-dr-ioan-tulcan

Asociaţia pentru educaţie şi cercetare Edu Cer din România, a informat că profesorul universitar Ioan Tulcan de la Facultatea de Teologie a Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad, selectat în comisia de teologie a Consiliului Naţional de Atestare a Diplomelor, Titlurilor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) care analizează sesizările de plagiat semnalate în teze de doctorat, a fost dovedit drept colaborator/lucrător al securităţii, prin decizia 7799/17.12.2013 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, rămasă irevocabilă.

Ioan Tulcan a semnat în o declaraţie falsă de necolaborare cu securitatea, pentru a ocupa funcţia de decan al facultăţii în mandatul 2012 – 2016, care a încetat luna trecută şi pe care l-a dus la bun sfârşit, în ciuda sesizărilor din media.


Acum se numără printre membrii CNATDCU, selectaţi „pe criterii de profesionalism şi integritate”. Edu Cer solicită ministerului Învăţământului ca Ioan Tulcan să fie exclus din acest consiliu, deoarece, „dacă aceasta este maniera în care sunt selectaţi membrii CNATDCU, nu există şanse de îndeplinire a obiectivelor prevăzute de lege pentru această comisie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.