Unul dintre cele mai grele vârfuri din lume, din Himalaya, cucerit din...

Unul dintre cele mai grele vârfuri din lume, din Himalaya, cucerit din nou de un alpinist din vestul țării: „Eram undeva sus, între cer și pământ” FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1040648542">
zsolt torok
Alpinistul aradean Zsolt Torok a fluturat steagul Romaniei pe varful Ama Dablam.

Steagul României a fost fluturat, pentru a doua oară în această lună, în Himalaya. După timișoreanul Horia Colibășanu, care a cucerit vârful Muntelui Manaslu, la sfârșitul săptămânii trecute, un alt alpinist din vestul țării a ajuns pe unul dintre cele mai grele vârfuri din lume. Este vorba de arădeanul Zsolt Torok, care a reușit să ducă steagul țării noastre pe Ama Dablam (6.812 metri). Zsolt Torok a cucerit vârful din Himalaya alături de alpiniștii Teo Vlad și Marius Gane.

Cum a fost expediţia din care a făcut parte Zsolt Torok ?

„Teo Vlad, Marius Gane și cu mine am avut privilegiul să privim de acolo de sus Everestul, Cho Oyu, Nuptse, Lhotse și toți munții din Himalaya, tot ce se poate vedea de pe vârful mult dorit Ama Dablam. Eram trei undeva sus, între cer și pământ, îmbrăcați gros din cauza frigului, însă dezbrăcați de toate problemele posibile. Nu era ceva uman, era dincolo de asta, eram în lumea noastră pe care o câștigasem cu fiecare lovitură de piolet, cu fiecare metru de coardă trecută prin mâinile înghețate”, a scris arădeanul pe contul său de Facebook.

Zsolt Torok a încercat și în anul 2008 să cucerească vârful Ama Dablam, dar a fost nevoit să oprească ascensiunea. Alpinistul din Arad a realizat mai multe premiere, de asemenea, a fost pe Maratonul Marilor Pereți, Trilogia Alpilor și pe vârful K2, al doilea vârf ca mărime din lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.