Vara se lasă așteptată. Ce temperaturi îi așteaptă pe bănățeni în următoarele...

Vara se lasă așteptată. Ce temperaturi îi așteaptă pe bănățeni în următoarele două săptămâni

0
DISTRIBUIȚI

trafic-ploaie-timisoara-4

Bănățenii mai au de atșeptat până să simt vara în deplinătatea ei. În următoarele două săptămâni vremea de anunță schimbătoare.


Regimul termic va continua să fie oscilant atât spre finalul lunii mai, cât şi în prima săptămână din iunie, cu temperaturi ce nu vor scădea sub 20 de grade Celsius la nivelul întregii ţări, dar şi cu precipitaţii pe arii extinse cu preponderenţă pe 24 şi 25 mai, respectiv între 30 mai şi 5 iunie, arată estimările Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabile pentru intervalul 23 mai – 5 iunie.

În Banat, după o primă zi a săptămânii cu vreme mult mai caldă decât ar fi normal, de astăzi valorile termice diurne vor marca o scădere accentuată, astfel că pe 24 şi 25 mai vor avea o medie regională de numai 20 de grade. Ulterior, vremea se va încălzi uşor şi treptat, atât ziua cât şi noaptea, urmând ca în perioada 29 – 31 mai să se înregistreze, în medie, temperaturi maxime de 27 – 29 de grade şi minime de 14 – 16 grade, valori cu mult mai ridicate decât normalul climatologic la sfârşitului primăverii. Luna iunie va debuta cu o nouă scădere a temperaturii aerului, până la maxime diurne de 24 – 25 de grade şi minime nocturne de 13 – 14 grade, în medie regională, ceea ce va caracteriza un regim termic în general normal. Vor fi averse, cu o probabilitate mai mare şi pe arii mai extinse pe 24 şi 25 mai, dar şi în intervalul 30 mai – 5 iunie, când şi cantităţile de apă vor fi mai însemnate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.