Locuitorii din Timiș, puși în temă cu privire la riscurile expunerii neprotejate...

Locuitorii din Timiș, puși în temă cu privire la riscurile expunerii neprotejate la soare. Cum pot beneficia de o consultație gratuită pentru verificarea alunițelor

0
DISTRIBUIȚI
femeie-plaja Zilele Protecției Solare
Zilele Protecției Solare, marcate și în județul Timiș.

Zilele Protecției Solare sunt marcate și în acest an în județul Timiș. Astfel, în perioada 15 mai – 30 iunie, locuitorii pot beneficia de o consultație gratuită la dermatolog pentru verificarea alunițelor. În cadrul acestui eveniment național, medicii își propun să tragă un semnal de alarmă cu privire la riscurile expunerii neprotejate la soare.

Românii nu se protejează când stau la soare

Potrivit specialiștilor, melanomul malign este unul din cele mai agresive tumori maligne, cauzat de expunerea neprotejată la soare.


Statisticile arată că 35% dintre cazurile de melanom incurabil din Europa sunt în Europa Centrală și de Est. De asemenea, 30% dintre români nu folosesc niciodată protecția solară, doar 10% dintre români folosesc protecție solară pe toată durata verii și 5% folosesc protecție solară zilnic.

Cum 90% dintre cazurile de cancer depistate la timp sunt vindecabile, de câțiva ani se desfășoară în întreaga țară campania Zilele Protecției Solare, cu scopul creșterii gradului de conștientizare al românilor privind riscurile unei expuneri neprotejate la soare și crearea unui obicei din folosirea regulată a produselor de fotoprotecție.

În total, locuitorii din județul Timiș pot beneficia de consultații gratuite pentru verificarea alunițelor în 12 cabinete medicale. Lista completă este disponibilă AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.