Activitatea de salvare aeriană cu elicopterele SMURD, reluată și în vestul țării....

Activitatea de salvare aeriană cu elicopterele SMURD, reluată și în vestul țării. Cât de sigure sunt aeronavele

0
DISTRIBUIȚI

elicopter smurd

Activitatea de salvare aeriană cu elicopterele SMURD a fost reluată, începând de ieri, pe toate cele cinci puncte de operare aeromedicală din țară, printre care și cel din Arad.


Aeronava deservește, însă, toate județele din vestul țării, marea majoritate a pacienților fiind transportați la Spitalul Județean Timișoara.

Vă reamintim că elicopterele SMURD au fost supuse unor verificări tehnice după ce o astfel de aeronavă din Iași s-a prăbușit, la începutul lunii, în timp ce se îndrepta spre Cahul pentru a prelua un pacient. Toți cei patru membri ai echipajului au murit.

„În urma investigațiilor tehnice preliminare efectuate de către reprezentanții firmei Airbus Helicopters și a altor specialiști germani cooptați pentru această verificare a rezultat că nu sunt indicii care să conducă la concluzia că există vreo cauză tehnică care să împiedice zborurile cu aceste elicoptere”, transmite Ministerul Afacerilor Interne.

În perioada în care elicopterele nu au zburat, misiunile aeromedicale de tip umanitar, inclusiv cele SMURD, au fost asigurate de celelalte aeronave aparținând Inspectoratului General de Aviație al MAI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.