Alegeri locale 2016: în Timiş pregătirile sunt gata. Câte secţii de vot...

Alegeri locale 2016: în Timiş pregătirile sunt gata. Câte secţii de vot avem şi ce trebuie să verificaţi înainte de a merge la urne

0
DISTRIBUIȚI

alegeri

Doar câteva zile ne mai despart de data de 5 iunie,  când vor avea loc alegeri locale. Românii sunt aşteptaţi să iasă la vot pentru a decide dacă vor primari şi consilieri locali noi şi dacă vor o nouă conducere pentru judeţele pe raza cărora locuiesc.

Ce pregătiri s-au făcut pentru alegerile locale din 2016

În acest sens, prefectul judeţului Timiş, Mircea Băcală şi subprefectul Eugen Dogariu au susţinut astăzi o conferinţă de presă în care au anunţat că în Timiş pregătirile au decurs fără probleme.

Conform datelor oferite în Timiş avem un număr de 618. 671 de alegători, plus 2.089 cetățeni UE cu drept de vot. Numărul secţiilor de votare este de 596, din care 207 în Timișoara, iar bugetul pentru organizarea alegerilor a fost de 6.926.150 lei, din care 5.881.150 lei cheltuieli de personal, iar cheltuieli materiale 1.045.000 lei. Nu mai puţin de 2.046.820 buletine de vot au fost tipărite: 682.000 pentru primari, 682.000 buletine pentru consilii locale şi 682.820 buletine de vot pentru consilieri judeţeni.


Față de anul 2012, a crescut numărul de consilieri în cazul a 13 localități. Este vorba despre Banloc, Becicherecu Mic, Bucovăț, Cenei, Darova, Dudeștii Noi, Giroc, Periam, Pișchia, Șag, Șandra, Satchinez şi Uivar.

Prefectul judeţului Timiş a lansat un apel către cei care vor merge la vot atenţionându-i să îşi verifice valabilitatea actelor de identitate pentru a nu se trezi că au buletinele expirate. Deşi Serviciul de Evidenţa a Populaţiei va fi deschis şi în ziua votului, cererile vor putea fi rezolvate doar în măsura în care la ghişee se prezintă un număr rezonabil de solicitanţi. Cât despre sancţiuni, cei care vor vota de două ori vor avea parte conform explicaţiei oferite de Băcală de dosar penal, proces şi condamnare.

Un lucru important legat de schimbările din acest an se leagă de dotările din secţii. Practic, dotarea secţiilor de vot cu tuş pentru ştampile pică în sarcina administraţiei locale, nu a Prefecturii Timiş. Căminele sau unităţile spitaliceşti care au mai mult de 200 de persoane cu drept de vot trebuie să trimită o cerere pentru urna mobilă către secţiile de votare unde sunt arondaţe, până sâmbătă seara la ora 20.00. Restul de unităţi care au pacienţi care doresc să voteze pot cere urna mobilă de la secţia la care sunt arondaţi chiar şi în ziua votului, desigur respectând programul de funcţionare a secţiilor de vot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.