Alegerile locale: o palmă pentru Timişoara şi Timiş

Alegerile locale: o palmă pentru Timişoara şi Timiş

12
DISTRIBUIȚI

loredana codrut

„Nu avem de unde alege”, „toţi sunt la fel”, „oricum votul meu nu contează” – acestea au fost sloganurile sub care s-au desfăşurat şi alegerile locale din acest an. Iar rezultatele sunt nu triste, ci revoltătoare.

La Timişoara avem un primar ales cu voturile a 15 % din locuitorii cu drept de vot ai oraşului, care, obsedat de vocile lingăilor din jurul său, crede că are susţinere de 80%, dar că oamenii nu au ieşit la vot, pentru că dăuna democraţiei ca Robu să aibă un scor aşa mare. De fapt, timişorenii au mai dat o dovadă că li se rupe. Maxim. Şi că oricât se duce de râpă acest oraş ei pot trăi obsedaţi de amintirea vremurilor când erau fruncea. Nicolae Robu însă a fost ales de 85% din cetăţeni. Pentru că cei 70% care nu au ieşit la vot să spună „nu” unui nou mandat al lui, au spus „da”. Tăcerea e şi ea complicitate.

Despre PSD şi alegerile pe Timişoara, o jenă ca de obicei. Cu un candidat ales pe ultima sută de metri după ce mulţi din partid au fugit ca dracul de tămâie de lupta cu Robu, PSD a luat un scor bunicel.


Iar în comparaţie cu situaţia de pe judeţ pot spune clar că PSD nu a dorit să câştige alegerile pe Timişoara. Şi nu, nu e vina medicului Bîrsăşteanu ca a fost ales şi promovat modest cu o lună înainte de alegeri, în condiţiile în care Nicolae Robu a avut o campanie electorală continuă din 2012. Concluzia e una mare şi lată: PSD nu a dorit locul de primar al Timişoarei, ci a dorit ca „şmenarul” Robu, cum l-a numit condamnatul Liviu Dragnea, să mai conducă Timişoara un nou mandat.

La judeţ situaţia este una legendară. PSD câştigă alegerile pentru prima dată în istorie. Un motiv ca Sorin Grideanu, un lider tânăr căruia puterea nu i s-a urcat la cap, să fie felicitat. Scoaterea lui Titu Bojin de pe lista din cauza problemelor cu legea a curăţat relativ PSD de imaginea de partid comunist. PNL însă a încasat o palmă dură. Una din care nu va înţelege nimic. Pentru că PNL compus din PNL şi PDL nu a înţeles două chestiuni mari şi late: cei mai mulţi votanţi sunt pensionarii. Cei cărora acest PDL estompat din portocaliu în galben-albastru le-a tăiat pensiile cu 25%. A doua chestiune este că liderii PNL, plini de fiţe, aroganţi până peste măsură, insensibili la nevoile oamenilor şi la reclamaţiile acestora au înţeles, linguşiţi de tot felul de fătuci, că li se cuvine să insulte orice cetăţean care nu este de acord cu opiniile lor. Şi aroganţa este taxată. Cum? Cum alegerea unui primar cu 15% din voturi, la un oraş de 350.000 de locuitori. Situația din care PNL nu a priceput absolut nimic.

Poate una din ultimele ancore în realitate, Dan Popa, un om prieten cu bunul simț și cu excelente capacități organizatorice, va demisiona după eșecul lui Alin Popoviciu. Iar PNL va avea o conducere monocefală estompată, consiliată de personaje cu interese meshine cu pretenții de Goebbels.

12 COMENTARII

  1. Trebuie sa va corectez. Pensiile nu au fost tăiate. Asta era intenția inițială, dar CCR a declarat măsura luată de guvernul Boc -Băsescu, ca fiind neconstituțională.

  2. :))) sunt convinsa ca il iubiti pe Ponta si gasca lui de tineri pesedisti jegosi. Dr. Birsasteanu nu are nici o legatura cu umanitatea si cu medicina, este doar un afacerist. Grindeanu e mai periculos decat batranul Bojin, chiar daca pare greu de crezut. Evident acest articol este parerea dumneavoastra, acest comentariu este parerea mea, dar mi se pare incredibil ca un om de varsta dumneavoastra are o asemenea mentalitate: imbatranita si mizera. Daca inca mai puteti cosidera ca PDL a taiat aiurea salarii si pensii sunteti de o inteligenta indoielnica. Si NU, NU il ador pe primarul Robu, dar DA, este o solutie viabila pentru Timisoara.

  3. Iara plange antipatica asta ca nu a iesit PSD…

    Lasa domnisoara, o sa mai primesti ciolan de la PSD, ca mai e nevoie de articole de rahat impotriva lui Robu!

  4. Auzi fatuca draga (Laura), am o întrebare. Unde crezi ca s-au dus cele 20 de miliarde de euro, împrumutate de catre acei domni pe care îi lauzi. Sotia mea primea pe lângă indemnizația lunara de crestere a copilului ( sti ce e aia), care era de 550 lei, aproximativ 250 lei deoarece cum era legea, daca ai avut un alt venit pe lânga salar, căstigat cinstit cu plata impozitelor, era luat in considerare. Ei si ce să vezi, acei indivizi de un caracter abject si o cultura mediocra, au considerat ca familia mea , mai avem o fata mai mare, nu are nevoie de acei 250 lei CINSTITI. Eu atât am zis ,, să le ajunga de lumânări”. Si va intreb cu cine sa votez? Normal ca se vede asta nivel national, pnl si pdl e egal cu pdl in 2008. Mentionez ca sunt inginer traiesc doar din salariu si a fost foarte greu in acea perioada de neagra amintire pentru aceasta tara.

  5. Draga Loredana Codruţ, trage aier in piept relaxeaza-te ca mai ai inca 4 ani de injurat la Lae si poate ramai fara suflu. Nu fi suparata ca uite seful „invartelilor „din primarie este acuma presedinte si sti bine ca el are grije de ….cei care-l sustin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.