ALERTĂ pentru şoferii care circulă drogaţi. Poliţiştii din Timiş au primit unul...

ALERTĂ pentru şoferii care circulă drogaţi. Poliţiştii din Timiş au primit unul dintre cele mai performante echipamente de testare în trafic

0
DISTRIBUIȚI

echipament antidrog rotary

Poliștii timișeni au primit, cu ocazia Zilei Internaționale Antidrog, o donație importantă din partea Rotary Cetate Timișoara – un echipament portabil pentru depistarea șoferilor drogați – Drager DrugTest 5000 -, ochelari antidrog, care au șlefuite lentilele pentru a reda percepția realității, așa cum o are un consumator de substanțe interzise, două laptopuri performante și un proiector.

Donația este parte a proiectului „Când mintea nu e trează, viața nu contează”. Sistemul care a intrat în dotarea celor de la „Crimă Organizată” analizează rapid şi cu acurateţe o proba de salivă prelevată de la un şofer şi stabileşte dacă a consumat pentru  amphetamine, derivaţi amphetaminici, opiacee, cocaine si metabolizi, benzodiazepan sau cannabis.


Interpretarile greşite ale rezultatelor sunt eliminate deoarece numai rezultatele corecte sunt afisate pe display-ul color, in limba selectata de utilizator. Analizorul are o memorie internă pentru 500 teste. Analizorul, cu cele trei taste operaţionale, poate de asemenea să transmită o varietate de date către un PC, printer sau scanner cod de bare.

De asemena, în trafic, şoferii vor putea testa ochelarii speciali care redau percepţia realităţii de către un consumator de droguri. Pe lângă controalele din trafic, specialiştii vor merge în cinci licee din Timişoara pentru a vorbi despre pericolul consumului de droguri. Valoarea donaţiei este de 10.000 euro şi a fot făcută în ziua închiderii anului rotarian.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.