Amalia Gaiţă: „Muzica şi fotografia mă definesc cel mai bine“. Dublu eveniment...

Amalia Gaiţă: „Muzica şi fotografia mă definesc cel mai bine“. Dublu eveniment la Timişoara, cu concert Melting Sun şi expoziţie

0
DISTRIBUIȚI
Amalia Gaiţă
Dublu eveniment cu Amalia Gaiţă, la Timişoara

Amalia Gaiţă, solista timişoreană care a devenit cunoscută pentru colaborările sale anterioare alături de Teo Milea, pregăteşte un dublu eveniment cu ştaif, care va cuprinde o expoziţie de fotografie numită „A bird’s year“ şi un recital al proiectului Melting Sun, care se vor desfăşura la Centrul Multifuncţional Bastion, în data de 7 iunie, cu începere de la ora 20.00.

Amalia Gaiţă ne-a dezvăluit câteva amănunte despre expoziţia fotografică care va fi lansată cu acest prilej. „În fotografie am experimentat multe zone stilistice, de la fotografia fashion, la fotojurnalism, însă A bird’s year este cel mai important proiect pe care l-am realizat până acum, în ceea ce priveşte fotografia conceptuală. Este un jurnal vizual prin care am documentat fiecare zi şi noapte, pe parcursul unui an inedit ca experienţă personală. Întreaga serie de imagini are propriul ei limbaj şi ascunde poveşti şi conexiuni între cadre. Este până la urmă un studiu care îşi propune să repereze aspecte banale ale realităţii înconjurătoare, să treacă peste evidenţa acestora, să intre în mecanismul lor de dezvoltare, să le înţeleagă prezenţa, contextul.  Îmi place să numesc imaginile seriei „A bird’s year”, memorii vizuale, contemplări ale trecerii timpului. Cadrele cuprind subiecte comode ochiului uman, pe care suntem obişnuiţi să le înţelegem vizual. Însă, prin observarea detaliilor, a texturii sau structurii obiectelor fotografiate, ele devin un univers necontrolat. Fiind miniaturale, imaginile invită privitorul la explorare şi introspecţie“, spune artista.

„Melting Sun s-a născut din nevoia de a porni singură, un material propriu, de la zero, care să mă definească“

Deschiderea evenimentului va fi realizată de Roxana Morun şi Gheorghe Şfaiţer, „doi oameni care mi-au fost alături întotdeauna şi m-au susţinut în toată activitatea“, după cum spune Amalia Gaiţă. În cea ce priveşte pasiunile ei, artista ne-a mărturisit că muzica şi fotografia se îmbină cât se poate de armonios.


„Muzica este prima mea pasiune. Am început să cânt de pe la 6 ani, participând la diverse competiţii vocale şi făcând parte din proiecte interesante, în timp. Pentru mine, muzica a însemnat joaca şi căutare, experiment. Îmi amintesc cum am copilărit pe muzica lui Clapton, sau Sade, cochetând cu jazz-ul, soul-ul şi rockul pe alocuri. Mi-a fost mereu clar că muzica e o parte importantă din mine, de care trebuie să mă îngrijesc. Mai apoi, în liceu, a apărut interesul pentru fotografie, un domeniu nou şi captivant, care mi-a dat o perspectivă interesantă asupra artei în general. Astăzi mă ocup în mod egal de ambele pasiuni, au aceeaşi importanţă pentru mine, tocmai pentru că se influenţează reciproc, ca idei, compoziţii, stiluri. Puse împreună, muzica şi fotografia mă definesc cel mai bine, motiv pentru care am ales să organizez acest dublu eveniment în 7 iunie“, spune Amalia.

Amalia Gaiţă

Alături de ea, la concertul Melting Sun vor mai cânta Adrian Şchiopu, Mihai Moldoveanu şi Vlad Cotruş, iar intrarea este liberă. „Melting Sun s-a născut din nevoia de a porni singură, un material propriu, de la zero, care să mă definească. Am început din 2015 să compun piesele şi să scriu textele pentru acest album, iar la începutul anului 2016, am conturat formula în care voi realiza concertele cu acest proiect. Îi am alături pe Mihai Moldoveanu la bas, Adrian Şchiopu la tobe şi Vlad Cotruş la chitară. Sunt artişti extraordinari care au completat într-un mod creativ şi interesant întreaga idee a proiectului. Albumul de 12 piese va cuprinde o paletă largă de stiluri, o fuziune de jazz, soul, funk şi soft rock. Este un material energic, colorat, dar care aduce emoţie, intimitate. Prima jumătate din album este deja în lucru la studio, înregistrările au avut loc în aprilie, au fost câteva zile pline de munca şi satisfacţie! Pentru mine, Melting Sun este un nou început, care mă împlineşte pe deplin“, ne-a declarat Amalia Gaiţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.