ASU Politehnica, MAGNET pentru jucătorii cu experiența Ligii a II-a. Ce noutăți...

ASU Politehnica, MAGNET pentru jucătorii cu experiența Ligii a II-a. Ce noutăți sunt așteptate la reunirea alb-violeților

1
DISTRIBUIȚI
caransebes la asupoli (12)
Doi foști ”gugulani” vor să îmbrace tricoul lui ASU Poli în Liga a II-a

Formația susținută de suporterii timișoreni se reunește luni, 20 iunie, pentru pregătirea Ligii a II-a. Dacă jucătorii lui ASU Politehnica sunt încă în vacanță, conducerea a avut parte de o pauză activă, în care a luat contact cu posibilele achiziții. Pe lângă numele dorite se află și o serie de fotbaliști de luat în seamă care și-au manifestat din proprie inițiativă dorința de a evolua în B în fața celebrei galerii viola.

Imediat după sărbătorirea promovării în B la ASU Poli a început să se lucreze ”în birouri”. Căci o listă de achiziții dorite a prins contur încă de pe finalul sezonului. ”Noi am evaluat lista cu jucătorii pe care ni-i dorim. Din 20 va fi o perioadă să zicem de selecție, deși nu-i chiar cel mai potrivit cuvânt, a celor nou veniți”, a declarat Marius Cociu, managerul sportiv al lui ASU Poli, pentru PRESSALERT.ro.

Pe lângă numele avansate ca fiind în discuții cu alb-violeții, precum Drăghici, Alex Popovici sau portarul Markos Gkakos, ultimii doi pregătindu-se în primăvară cu ASU Poli, au apărut noi ținte. Printre jucătorii doriți se mai află Dragoș Săulescu (24 ani) și Sabin Lupu (23 ani), ambii de la Măgura Cisnădie. ”Cei de la ASU Poli m-au întrebat dacă nu vreau să joc la ei din campionatul următor… Mai am un an de contract, mi-aș dori să joc la Timișoara, în primul rând pentru suporteri… ASU Poli este prima opțiune”, a declarat mijlocașul Săulescu pentru săptămânalul ”Fotbal vest”.


Atât el, cât și atacantul Sabin Lupu au fost colegi și la FC Caransebeș în Liga a II-a. Cel din urmă fiind remarcat și de Dan Alexa, actualul antrenor al Rapidului.

Pe lângă ”wish list”, bănățenii sunt căutați de nume interesante care și-au arătat disponibilitatea de a evolua în B pentru ASU. ”Am avut surpriza plăcută să primesc telefon de la unii jucători, pe care îi cunosc, care spun că sunt liberi de contract și doresc să-i luăm în calcul. Le-am spus că îi cunoaștem bine… De exemplu, cu o persoană am discutat ieri și am acceptat că va ajunge miercuri la pregătire”, a precizat Marius Cociu. Acesta a confirmat discuția pentru Săulescu, dar a subliniat că viitoarele achiziții, cât și eventuale plecări, vor fi făcute ”în funcție de posibilitățile financiare”. Cât despre despărțiri, deocamdată singura certitudine e Marius Marin la Sassuolo Primavera. ”În rest nimeni nu și-a manifestat dorința de a pleca. Noi nu ne-am despărțit de nimeni”, a punctat Cociu.

Un alt nume care ar dori să revină în Timișoara e Marius Staicu, atacant care a promovat cu Gaz Metan în Liga I, dar care nu s-a acomodat la ardeleni.

Primele date pentru pre-sezon și un posibil nou sponsor pentru Liga a II-a

Reunirea lui ASU Poli va fi luni, de la ora 18.00, la Baza 2 Politehnica. Cel mai probabil cantonamentul de vară va fi făcut în Ungaria, la Bekescsaba, între 1 și 10 iulie, perioadă în care echipa va disputa și trei jocuri amicale în zonă. Pe 17 iulie e posibil ca timișorenii să evolueze în amicalul de prezentare al celor de la ASA Tg. Mureș. Joc ce nu e încă bătut în cuie. Alb-violeții vor anunța curând programul complet din perioada de pregătire. Liga a II-a are ca dată de start ziua de 30 iulie.

Un capitol care trebuia îmbunătățit, cel financiar, a cunoscut pași pozitivi conform oficialilor. ”Am fost asigurați că nu vom avea probleme cu participarea. Dar nu va fi un buget nelimitat”, a mai spus Marius Cociu. Acesta a confirmat că există ”tatonări” cu un sponsor mai important. Între timp lui ASU Poli i s-a alăturat ca partener noul mall din sudul Timișoarei. Capitolul marketing va fi unul forte, cu noi surprize pentru sezonul de B. Fanii se pot aștepta, de asemenea, la un nou echipament pentru ediția 2016-17.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.