Atac la actualul primar din Chevereşu Mare

Atac la actualul primar din Chevereşu Mare

0
DISTRIBUIȚI

 

Roxana Iliescu 04

Candidații Partidului la Mișcarea Populară la CJT continuă să stea de vorbă cu oamenii din județ și să le afle problemele. Așa au descoperit condițiile precare în care trăiesc mii de timișeni din mediul rural și nepăsarea cu care îi tratează autoritățile. Primarul din Chevereșu Mare este un exemplu în acest sens, după ce timp de 16 ani a condus comuna într-un mod discreționar.

Am discutat cu foarte mulți oameni și toți mi-au spus același lucru, și anume că domnul Muia, care este primar de 16 ani, nu a făcut nimic în comună sau în satele aparținătoare. Așa se face că în anul 2016, timișenii din Chevereșu Mare și satele aparținătoare nu au condițiile minime. În Vucova și Dragșina, localități aflate la doi pași de Timișoara, nu există canalizare, nu există trotuare, iar drumurile sunt de pământ, nici măcar piatră nu a fost în stare să aducă, domnul Muia. În plus, localnicii mi-au vorbit și despre unele ilegalități de care se face vinovat acest primar vremelnic. Spre exemplu, o parte importantă a pășunii a ajuns pe mâna unui <<băiat deștept>> care a transformat-o într-o rampă clandestină de gunoi”, a declarat candidatul PMP la Consiliul Județean Timiș, Roxana Iliescu.

Situația este la fel de gravă și în comuna Ghizela, unde primarul în funcție își bate joc până și de cei mai mici dintre locuitori.


Elevii de la școala din comună sunt trimiși să folosească grupul sanitar din curtea instituției, în timp ce toaletele din interior sunt încuiate, din motive cunoscute doar de autorități. Oamenii din Ghizela sunt revoltați și pe tema deponeului de pe raza comunei, care deși ar trebui să fie ecologic, este descris de localnici ca fiind o adevărată bombă de mediu.

Probleme sunt și în localitățile mult mai apropiate de Timișoara, chiar în zona metropolitană.

„La Dumbrăvița, cei care s-au tot perindat la conducerea Primăriei nu au fost în stare să amenajeze locuri de joacă pentru copii, traficul este infernal, trotuarele sunt inexistente, iar majoritatea drumurilor din cartierele noi ale comunei sunt adevărate ulițe, pline de gropi și noroi. În condițiile în care Dumbrăvița este una dintre cele mai bogate comune din țară, nici nu știu de ce anume să îl acuz pe primarul în funcție: de incompetență sau de rea-voință?!„,  a mai spus Roxana Iliescu care vrea ca alături de echipa cu care va veni la Consiliul Județean Timiș, să îndrepte lucrurile. Este convinsă că va reuși, pentru că nu este mânată de interese meschine. Este un om nou în politică și vrea să facă un altfel de politică, politica cetățenilor simpli.