BAC 2016: absolvenții de liceu din Timiș au trecut cu bine și...

BAC 2016: absolvenții de liceu din Timiș au trecut cu bine și peste a două probă orală, la Limba Maternă. Cum s-au descurcat

0
DISTRIBUIȚI

bacalaureat 2015

Încă un hop trecut de absolvenții de liceu din județul Timiș care susțin, în această perioadă, probele din cadrul examenului de Bacalaureat. Dacă la proba orală la Limba Română, aproape 65% dintre candidați au obținut calificativul „experimentat”, la proba orală la Limba Maternă rezultatele sunt și mai bune.

Ce calificative au obținut liceenii din Timiș

Astfel, potrivit datelor furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș, din cei 165 de liceeni prezenți, 83,64% au primit calificativul „experimentat”, 10,91% – „avansat” și 5,45% – „mediu”.


Doi dintre candidații înscriși nu s-au mai prezentat la proba orală la Limba Maternă. 96 dintre liceeni au susținut proba orală la Limba Germană, 42 la Limba Maghiară, 17 la Limba Sârbă și 10 la Limba Ucraineană.

La prima sesiune a Bacalaureat-ului din acest an s-au înscris 4.316 absolvenți de liceu din județul Timiș, dintre care 690 sunt din promoțiile anterioare. 4.157 candidați au terminat liceul la zi, 84 la seral și 75 la frecvență redusă. Între 21-24 iunie se va desfăşura proba de evaluare a competenţelor digitale, la care s-au înscris 3.420 de liceeni din Timiș, urmată, între 27 iunie – 1 iulie, de proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, susținută de 3.428 de candidați.

Probele scrise ale sesiunii iunie-iulie vor începe pe data de 4 iulie, cu Limba şi literatura română şi vor continua pe 5 iulie cu proba la Limba şi literatura maternă, pe 6 iulie cu proba obligatorie a profilului, iar pe 8 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării. Afişarea rezultatelor se va face în data de 12 iulie, iar în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţii. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.