Banatul sub ape: COD ROȘU în Caraș-Severin, sute de case inundate. Ce...

Banatul sub ape: COD ROȘU în Caraș-Severin, sute de case inundate. Ce zone sunt afectate și pe ce drumuri nu se poate circula FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Inundatii Fârliug
Inundatii Fârliug

Ploile torențiale din ultimele zile au provocat inundații masive în mai multe zone din Banat. În câteva localități din Caraș-Severin, apele nu au inundat doar străzile și curțile, ci și casele oamenilor, fiind înregistrate cazuri în care locuințele sau anexele s-au prăbușit în urma asaltului viiturii.

Cea mai gravă situaţie se înregistrează în cartierul Măgura din Bocșa, relatează radioresita.ro. Peste 100 de case au fost inundate şi mai multe persoane, în special copii, au fost evacuate şi adăpostite în incinta şcolii, unde personalul Primăriei şi alţi cetăţeni acordă sprijin celor fugiţi din calea apelor. Tot în Măgura câteva case s-au prăbuşit, iar multe altele au suferit deteriorări grave. Forţe ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ale primăriei şi cetăţenii s-au mobilizat pentru evacuarea pe cât posibil a apelor, dar in condiţiile în care continuă să plouă, situaţia rămâne disperată pentru cei ce şi-au văzut agoniseala de o viaţă luată de viituri. Conform sursei citate, cetăţenii spun că viitura a venit în această dimineaţă în jurul orelor 7.00 – 8.00 şi a măturat totul în cale. La Bocşa a fost prezent şi prefectul judeţului Caraş-Severin, Florenţa Albu care a spus că din informaţiile pe care le are, cea mai gravă situaţie este în această localitate.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis marți după-amiază o atenționare de fenomene periculoase imediate cod roșu pentru râul Pogăniș și afluenți mici ai Bârzavei, pe raza județului Caraș-Severin, valabilă până la ora 20.00.

„La nivelul judeţului Caraş-Severin sunt probleme destul de serioase în oraşul Bocşa, la Remetea Pogonici, Ramna, Fârliug, Ezeriş şi, din păcate, plouă în continuare. Noi avem echipaje peste tot. Au fost evacuate până în acest moment din cartierul Măgura, din Bocşa, 48 de persoane şi duse la şcoală. Băieţii de la ISU continuă să stea de vorbă cu oamenii şi încearcă să-i evacueze, pentru a nu avea victime umane. Cel mai important lucru este să salvăm viaţa oamenilor, după care, în funcţie de evoluţia vremii, să vedem cum procedăm la reabilitarea situaţiei post-eveniment”, a declarat col.


Titus Susan, inspectorul şef al ISU Semenic al judeţului Caraş-Severin, citat de expressdebanat.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.