Bella, un ciobănesc german, spaima infractorilor din Timișoara, prezentată elevilor de la...

Bella, un ciobănesc german, spaima infractorilor din Timișoara, prezentată elevilor de la o școală de prestigiu din oraș, de Ziua Copilului FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-2097469868">
caine bella
Bella, un câine ciobănesc german, îi ajută pe polițiști să prindă infractori.

Elevii înscriși în clasele mici la Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” din Timișoara au avut parte, astăzi, de o surpriză plăcută. Asociația Salvatorilor Voluntari Timiș le-au oferit prichindeilor, de Ziua Copilului, o demonstrație de dresaj canin cu scopul de a le face cunoscute acestora importanța implicării și a voluntariatului, valoarea prieteniei și a comunicării dintre câine și stăpânul său în folosul comunității.

Cât de utili sunt câinii dresați

Astfel, trei câini utilitari care fac parte din echipa de cercetare canină au încântat privirile copiilor și i-au lăsat să-i mângâie. Printre aceștia s-a numărat și Bella, un ciobănesc german în vârstă de opt ani, care-i ajută pe polițiști în prinderea infractorilor, și nu numai. „Dresajul de specializare l-am început la patru luni. La vârsta de un an deja a început primele examene de lucru pentru câini utilitari și apoi am început să facem și terapia asistată cu animale. Am participat la misiuni de intervenție, de salvare pe cursuri de apă, am participat la misiuni de intervenție alături de forțele profesioniste, ISU și poliția, pentru identificarea și prinderea răufăcătorilor, a infractorilor, care după comiterea faptelor au încercat să dispară de la locul faptei. Am avut un real succes cu câinele ciobănesc german Bella, dar și cu alți câini din echipă”, povestește Eugen Szenasi, coordonator al echipei de cercetare canină din cadrul Asociației Salvatorilor Voluntari Timiș.

Timișoreanul are și un mesaj pentru oameni, și anume „să nu lovească acești câini, chiar dacă nu sunt de rasă, pentru că sunt un suflet și au aceleași calități ca și un câine de rasă, au nevoie de mângâiere și o bucățică de hrană de la noi”. Reprezentanții asociației sunt dispuși să le ofere copiilor care au câini cursuri gratuite de dresaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.