Candidat din Timiş, anchetat de Poliţie pentru că ar fi cumpărat voturi...

Candidat din Timiş, anchetat de Poliţie pentru că ar fi cumpărat voturi cu 100 lei. Vezi de la ce partid e VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

mita_bani_mana

Un candidat la alegerile locale a fost suprins de camerele de luat vederi ale unui magazin în timp ce împărţea pliante electorale cu mită în ele. Situaţia a fost reclamată la Poliţia din Iecea Mare de către primarul comunei, Liviu Tomulea, iar cel indicat ca fiind corupătorul un candidat PNŢCD pentru Consiliul Local Iecea Mare

Contactat de PRESSALERT.ro, Tomulea a povestit că „domnul Ursuleţu Petre, candidat pentru Consiliul Local Iecea Mare din partea PNŢCD a fost suprins de camerele de luat vederi dintr-un magazin din localitate în timp ce împărţea pliante electorale cu sigla partidului său şi cu bancnote de 100 de lei în ele şi le cerea oamenilor să îl voteze. Întâmplarea a avut loc în jurul orei 12.30, iar eu de îndată ce am aflat am făcut o sesizare în scris către Poliţia din Iecea, care acum face cercetări. În aceste momente domnul Ursuleţu este audiat de către oamenii legii”. Primarul din Iecea spune că tentativa de mită electorală a fost confirmată de o femeie, mai mult, situaţia este probată şi de înregistrările de pe camerele de filmat.


Ursuleţu este şef al serviciului pentru situaţii de urgenţă din primărie şi momentan este suspendat din funcţie pe perioada alegerilor.

De cealaltă parte, şeful PNŢCD Timiş, Valentin Moldovan spune că nu are cunoştinţă de situaţia mitei de la Iecea Mare. „Nu cunosc nimic despre acest subiect. O să verific cu candidatul nostru să văd despre ce este vorba. Nu cred aceste acuzaţii, noi la Iecea avem un candidat serios, care nu ar încerca să dea mită electorală, iar împărţirea de pliante nu este ilegală. Noi am fost reclamaţi şi înainte de Paşti că listele noastre de candidaturi sunt cu semnături ilegale şi am ajuns la Parchet unde s-a dovedit semnăturile erau corecte”,ne-a spus Moldovan.

Poliția Timiș a confirmat incidentul. „Poliţiştii secţiei 2 rurale Cărpiniş au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat ar fi oferit unei femei 100 de lei şi un obiect în schimbul promisiunii că-l va vota la alegerile locale. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de corupere a alegătorilor”, a declarat pentru PRESSALERT.ro purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, agentul principal Ancuţa Morariu.

Vezi video care în opinia lui Tomulea ar demonstra mita electorală

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.