SCANDALOS Casa de Cultură a Studenților din Timișoara riscă să fie evacuată...

SCANDALOS Casa de Cultură a Studenților din Timișoara riscă să fie evacuată de la 1 iulie. Ce s-a întâmplat

0
DISTRIBUIȚI
casa de cultura a studentilor
Casa de Cultură a Studenților

Casa de Cultură a Studenților din Timișoara se află într-o situație critică. De la 1 iulie, cei aproximativ 2.000 de studenți activi acolo riscă să nu mai aibă unde să desfășoare diferite activități culturale. Motivul? Casa de Cultură a Studenților funcționează într-o clădire care a fost retrocedată în anul 2005, iar Ministerul Tineretului și Sportului refuză să mai plătească chiria uriașă de peste 18.000 lei lunar.

Vlad Gârboni, directorul instituției, spune că, în perioada 1 iunie 2015 – 1 iunie 2016, între Episcopia Romano-Catolică, deținătoarea imobilului, și Casa de Cultură a Studenților a fost semnat un contract de comodat.


Astfel, în această perioadă, ministerul nu a plătit niciun leu chirie episcopiei. „Ministerul nu a mai dorit să aloce bani pentru plata chiriei pe motiv că este prea mare, astfel că până la sfârșitul lunii trebuie să evacuăm clădirea, dacă nu se ajunge la o soluție. Am făcut o serie de sesizări la minister, iar miercuri reprezentanți ai Episcopiei Romano-Catolice și de la minister vor purta negocieri, la Timișoara. Sperăm să se găsească o soluție. Funcționăm în acel imobil de zeci de ani”, a precizat Vlad Gârboni.

Directorul Casei de Cultură a Studenților spune că a sesizat problema și Primăriei Timișoara, care încearcă să găsească un spațiu în care instituția să poată fi mutată. Printre variante se numără fostul Cinematograf Studio, Primăria Veche sau fosta clinică de Dermatologie de pe str. Mărășești. „Dacă nu se ajunge la o înțelegere în urma discuțiilor de miercuri, nu vom sta cu mâinile în sân. Ne gândim să organizăm diferite acțiuni de protest. Timișoara nu-și permite să rămână fără Casa de Cultură a Studenților, mai ales că este candidată la titlul de Capitală Culturală Europeană”, a precizat revoltat Vlad Gârboni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.