Cel mai grav atac din Statele Unite după 11 septembrie 2001: 50...

Cel mai grav atac din Statele Unite după 11 septembrie 2001: 50 de morți și 53 de răniți într-un club din Florida

1
DISTRIBUIȚI

orlando pulse-shooting-independent

Cel puţin 50 de persoane au murit şi 53 au fost transportate la spital, duminică, în urma unui atac armat la un club de noapte din Orlando, sudul statului american Florida, potrivit şefului poliţiei din Orlando, citat de Associated Press.

Autorităţile spun că este „cel mai sângeros atac armat în masă din istoria SUA”.

Potrivit poliţiei, suspectul se numeşte Omar Mateen. El este cetăţean american, dar părinţii lui sunt afgani.


Autorităţile cred că Omar Mateen făcea parte dintr-o mişcare islamistă radicală şi că era „un terorist care avea drept ţinte persoane homosexuale”.

Atacul nu a fost unul organizat, Omar Mateen a acţionat de unul singur. „Atacul nu a avut nicio legătură cu religia”, a declarat tatăl atacatorului.

Cel puţin 53 de persoane au fost spitalizate, majoritatea în stare critică, au anunţat oficialii americani locali.

Un medic chirurg de la Centrul Medical Regional din Orlando a avertizat asupra asupra posibilităţii de creştere a bilanţului victimelor.

Primarul din Orlando, Buddy Dyer, a declarat că toţi cei care au decedaţi au fost împuşcaţi mortal cu arma de vânătoare a atacatorului. „E sânge peste tot”, a spus Dyer.

Circa 300 de persoane se aflau în clubul Pulse, în jurul orei locale 02.00 (09.00 – ora României) când au izbucnit schimburile de foc între atacator şi un angajat al clubului.

Bărbatul s-a întors în club şi a luat ostatici, a declarat şeful poliţiei din Orlando, John Mina. În jurul orei locale 05.00, autorităţile au trimis o echipă SWAT care a salvat ostaticii.

Atacatorul a fost împuşcat mortal în schimburile de focuri cu forţele de ordine, dar înainte a ţinut şi ostatici. În confruntări, a fost rănit şi un poliţist.

Potrivit şefului poliţiei din Orlando, atacatorul ar fi avut asupra sa o armă de vânătoare şi un pistol, dar şi un dispozitiv ataşat de corp.

Un purtător de cuvânt din cadrul FBI a declarat că autorităţile investighează dacă atacul de duminică este un act terorist, unul intern sau organizat de vreo grupare internaţională.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.