Cel mai mare rozariu din sud-estul Europei, o afacere de succes în...

Cel mai mare rozariu din sud-estul Europei, o afacere de succes în vestul României. Când poate fi vizitat

0
DISTRIBUIȚI
trandafiri
Rozariul de la Mândruloc ( Arad)

Cel mai mare rozariu din sud-estul Europei și implicit din România se găsește în vestul țării, la la 10 kilometri de Arad, lângă localitatea Mândruloc. Numărul soiurilor de trandafiri plantaţi aici depăşeşte 2.200, iar în acest sfârșit de săptămână la rozariul de la Mândruloc are loc „Sărbătoarea Trandafirului”, ajunsă anul acesta la ediţia a IX-a.

Plantația se întinde pe 25 de hectare. Trei sunt plantate cu trandafiri, iar celelalte suprafeţe sunt pentru colecţiile de plante perene, arbori ornamentali şi zona cu livadă. Trandafirii de aici dunt celebri în toată lumea. Mulți dintre ei au fost premiaţi cu aur la diferite competiţii internaţionale. Cel mai frumos este trandafirul tricolor, colorat în alb, verde şi roz.

„Trandafirul în trei culori este foarte special.


Se numără printre cei zece premiaţi mondial. A fost premiat în Japonia acum patru ani şi vine din Franţa. Bobocul este verde, are o culoare delicată. Acest lucru îl face să fie folosit la evenimente romantice. Petalele se deschid într-un crem verzui şi ajung până la roz. Această coloristică nu o mai regăsim nicăieri. La început au impresionat trandafirii din Germania, apoi cei franţuzeşti, iar acum doi ani am descoperit soiurile italiene”, a declarat Mihaela Buzatu – iniţiatorul proiectului, pentru radioresita.ro.

Rozariul de la Mândruloc
Rozariul de la Mândruloc ( Arad)

Eutopia Gardens, după cum este denumit rozariul de la Mândruloc este o investiţie privată.

Dincolo de afacere, scopul înfiinţării acestui rozariu a fost familiarizarea oamenilor cu specii şi varietăţi de plante valoroase care pot crește natural în România.

Parcul de trandafiri de la Mândruloc poate fi vizitat doar o anume perioadă pe an, și anume între 15 mai şi 30 septembrie. Pentru pasionații de trandafiri, vizitele ideale sunt până pe 20 iunie, când florile sunt în etapa optima de înflorire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.