Nivelul de alertă pentru inundații, ridicat la COD PORTOCALIU în Timiș. Ce...

Nivelul de alertă pentru inundații, ridicat la COD PORTOCALIU în Timiș. Ce zone sunt vizate UPDATE Cod ROȘU pentru un râu din județ

0
DISTRIBUIȚI

WhatsApp-Image-20160605A fost activat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor (Grupa Operativă a CJSU – etapa I), ca urmare a declarării codului galben de fenomene meteo în județul Timiș, luni seara.

Începând cu data de 13 iunie 2016, ora 18.00, până în data de 14 iunie 2016, ora 14.00, la nivelul județului Timiș a intrat în vigoare avertizarea hidrologică cod portocaliu pe afluenții Timișului superior și mijlociu, Bârzava – amonte Gătaia potrivit căreia se pot produce creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de apărare și a cotelor de inundație.

Pentru perioada vizată de cod portocaliu, la nivelul județului Timiș, din dispoziția prefectului județului – domnul Mircea Băcală, se activează Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor (Grupa Operativă a CJSU – etapa I) din care fac parte reprezentanți ai ISU Timiș, IJJ Timiș, IPJ Timiș, ITPF Timișoara, ABAB și ANIF care monitorizează permanent evoluția fenomenelor din județ și gestionează cu operativitate eventualele situații de urgență”, anunță Bogdan Mutu de la ISU Banat.

La datorie sunt 132 de pompieri, iar alți 100 sunt pregătiți să intervină în caz de nevoie pentru consolidare diguri cu saci de nisip, evacuarea populației, animalelor și bunurilor din zonele posibil a fi afectate.


De asemenea sunt pregătite echipe ale IJJ Timiș, IPJ Timiș, ITPF Timișoara, ABAB și ANIF.

Echipajele ISU Banat au avut de lucru și zilele trecute în urma ploilor abundente.

UPDATE Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), în intervalul 14 iunie, ora 20.00 — 15 iunie, ora 16.00, intră în vigoare avertizarea Cod Roșu de inundații, valabilă pe râul Bârzava sector aval Gătaia — sector îndiguit (județul Timiș). În același timp, se ridică, începând cu data 14 iunie, ora 13.00, Avertizarea Hidrologică din celelalte bazine hidrografice avertizate anterior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.